Publicitat
Barcelonès · 14 d'Octubre de 2013. 19:21h.

64 robatoris de cable de l'enllumenat públic de Barcelona

Detingut un home per robar més de 2.000 metres de cablejat de coure

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí han detingut un home de 37 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona com a presumpte autor de 64 robatoris amb força de cablejat de coure de l’enllumenat públic de Barcelona.

L’home utilitzava un uniforme del servei de neteja de l’Àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Barcelona per cometre els fets, per la qual cosa no aixecava cap tipus de sospita per part dels veïns i vianants quan manipulava els fanals o les caixes de serveis per sostreure el coure.
 
Els mossos de la comissaria de Sant Martí van rebre dues denúncies on s’explicava que, des del passat 12 de juliol fins el 13 de setembre d’enguany, s’havien estat produint robatoris de cablejat de coure de l’enllumenat públic de la capital catalana. Es denunciaven un total de 64 fets, on s’haurien sostret aproximadament 2.400 metres de cablejat, la qual cosa suposava una pèrdua de gairebé 45.000 euros.
 
Aquests fets eren rellevants donat que els robatoris afectaven directament el funcionament dels fanals, que deixaven de funcionar, de manera que  les zones afectades es quedaven a les fosques amb el perill i la sensació d’inseguretat que això comportava per als veïns i vianants dels carres afectats. És per aquesta raó que els agents de la unitat de investigació de la comissaria de Sant Martí van iniciar una investigació.
 
Un agent fora de servei, coneixedor de les denúncies per robatori de coure, va veure un home vestit amb un uniforme suposadament oficial que tenia una actitud estranya. Va veure que aquest home es dirigia a un fanal i amb una clau metàl·lica va obrir-ne el registre d’on va estirar cable elèctric fins a obtenir-ne uns 20 metres, va repetir l’operació en un altre fanal i va marxar amb la seva furgoneta.
 
Gràcies a les dades facilitades per l’agent es va localitzar el presumpte autor d’aquell robatori i posteriors investigacions van permetre relacionar-lo amb d’altres robatoris on actuava de la mateixa manera: anava sempre amb l’uniforme, s’apropava a un fanal, el manipulava per obrir-lo, n’arrencava el cablejat de coure i tornava al seu vehicle amb el botí.
 
Finalment, el  passat 7 d’octubre a les 15:00 hores, els  agents van detenir al presumpte autor dels fets, que, en el moment de la detenció, portava eines i claus presumptament per obrir els fanals, indumentària del consistori barceloní i aproximadament 20 metres de cablejat de coure. 
 
La investigació no ha determinat, de moment, com l’home hauria aconseguit l’uniforme que usava per fer els robatoris, ja que no hauria estat mai treballador de l’ajuntament.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 ccc, bcn, 15/10/2013 - 18:14

a mi tb em sorprén això de nacionalitat Espanyola i veí de BCN. Em semblaria lògic a TVE o la SER, però a e-notícies i TV3em sorprén, pq ho fan poques vegades, només quan parlen de lladres. Però no havíem quedat q CAT és una nació i ESP no? És com Cristòfol Colom, q és Català quan convé

#1 Papaluna, Barcelona, 14/10/2013 - 22:57

Racistes! Xenòfobs!: Perquè dieu que és de nacionalitat espanyola de manera tan explícita? Si hagués estat un romanès o un búlgar ho aclariríeu tan ràpid? I si fos un gitano espanyol?, que com mai no surten en cap noticiari com a autors de robatoris sobre coure perquè no toquen aquest gènere. Eh?

#1.1 palker, la pela es lapela, 15/10/2013 - 00:28

Lo hacen para justificar lo de España nos roba. ¿ya no vale es catalá el que vive y trabaja en Catalunya?. Claro como este no trabaja.. Madre mia cuanto idiota suelto