Publicitat
Barcelonès · 3 de Febrer de 2011. 10:44h.

A la caça del porc senglar

La Generalitat organitzarà caceres amb arc i fletxa per controlar-ne la població a Collserola

A la caça del porc senglar

Una família de senglars passeja pels carrers de Barcelona. (Foto: TV3)

El creixement desmesurat de la població de porcs senglars a Collserola ha portat la Generalitat a plantejar una mesura "sorprenent" per controlar-lo: caçar els senglars amb arc i fletxa. Ho faran especialistes federats i una comissió planificarà els dies i la quantitat de caçadors. Associacions de defensa dels animals ja han criticat la decisió.

Una comissió del Consorci de Collserola planificarà els dies i la quantitat d'especialistes federats que participaran en la cacera de porcs senglars per controlar-ne la població, que cada cop s'acosta més a les zones urbanes i que, de fet, hi ha fet incursions en repetides ocasions.

El director de Medi Natural de la Conselleria d'Agricultura, Josep Escorihuela, ha explicat en delcaracions a Catalunya Ràdio que serà "una mesura molt controlada, en llocs molt especials, on se sap que els porcs passen". Escorihuela ha afegit que es preveu també fer les batudes a la nit, amb infrarojos, i evitant les zones de pas de la gent, que estan il·luminades, com a mesura de seguretat.

Segons Escorihuela, actualment es calcula que hi ha entre cinc i deu porcs senglars per cada 100 hectàrees del parc, i l'objectiu és que en quedin un màxim de quatre. El fet que les batudes amb arma de foc estiguin prohibides a Barcelona ha portat a buscar aquesta alternativa.

Des de l'organització ADDA per la defensa dels animals consideren inadmissible aquest sistema medieval per reduir la població de porcs senglars en ple segle XXI. Segons ADDA, suposa una mort lenta i cruel per a l'animal, quan el problema, provocat perquè la gent els dóna menjar, es podria solucionar amb protocols innovadors.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Andres, bcn, 04/02/2011 - 09:44

Jabalis con arco y flecha si, en cambio toros no.... Son tantas incongruencias de esta gentuza...

#16 mireia, barna, 04/02/2011 - 04:54

Em pregunto quantes barbacoes de carn de senglar faran i que se les menjarà.

#15 mireia, barna, 04/02/2011 - 04:27

Quan hi havia llops i altres depredadors, àdhuc gossos salvatges, es mantenia l'equilibri.. en fer les rutes per bicicletes i sobretot hi han motos, aquests depredadors han fugit i està tot descontrolat, tota la fauna autòctona,, aus incloses, ha desaparegut. Que hi posin Inhibidors per als porcs

#14 harto de los pijoprogres, santcu, 03/02/2011 - 21:48

como en la edad media: un coto privado de caza para los señoritos y clases pudientes. no, si en espana no cambia nada: que hagan otra operación faisán y que inviten a garzón. Collserola estaba muy tranquilo con todos sus animalitos pero como lo han invadido los de barcelona con sus rutas para bicis

#13 mireia, barna, 03/02/2011 - 19:38

Frederic (Barcelona) estic totalment d'acord amb tu... els que haurien de fer és crear un espai acotat una mena de reserva, que Colserola és molt granque no costa tants diners i a més demostrarien que tenen civisme. Si els maten, ens ratificaran el que tots pensem, que són uns brètols insensibles.