Publicitat
Alt Empordà · 10 d'Octubre de 2012. 18:39h.

Absolt el pagès que es va negar a parlar en castellà a la Guàrdia Civil

També els dos agents que estaven denunciats per vexacions

Absolt el pagès que es va negar a parlar en castellà a la Guàrdia Civil

Dos agents de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu

Simó Colls, el pagès de Vilajuïga que va ser denunciat per dos agents de la Guàrdia Civil per no voler parlar en castellà, ha estat absolt. La jutgessa del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Figueres ha absolt també els dos agents -que igual que Simó han comparegut com a denunciants i denunciats- en considerar que els fets no han estat degudament acreditats.

Els fets es remunten al passat 30 de maig, el veí de Vilajuïga va ser aturat quan anava en cotxe pels dos agents, en un control rutinari.  Colls va denunciar que els dos Guàrdia Civils tenien una actitud "fatxenda" i que el van tractar de males maneres i fins i tot li van pegar un cop al pit.

Els agents, per la seva banda, van al·legar que no els va deixar la seva feina i el van apartar. A banda, hi va haver una discussió. Els agents li van demanar que parlés en castellà "perquè estem a Espanya" però el veí si va negar.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 Cigronet, SFG, 11/10/2012 - 09:52

Això és una immoralitat. Com poden absoldre d'una culpa no comesa a un ciutadà català per parlar en la seva llengua?? Com poden absoldre uns matons, desgraciats, mercenaris, bèsties pudentes i fills de mala mare uns guàrdia civils, fent ús i abús de les seves atribucions i impunitat ??

#7.1 ESCIPION, TARRACO, 11/10/2012 - 16:49

Cigronet, lavate la boca cuando hables de la GUARDIA CIVIL y por favor opina sin insultar, demuestras muy poca educación.

#6 Oriol2, BCN, 11/10/2012 - 07:54

Absolt????? Absolt per voler emprar amb la Policia una -presumpta- llengua oficial del país???? Ara t'absolen per haver intentat fer valer els teus drets???? Apa, home...

#5 Fran, Llinars, 10/10/2012 - 23:48

Desprès diuen que a Catalunya s´ensenya castellà en condicions i que amb una hipotètica independència sería oficial, igual d´oficial que ara, no?, com sempre venent fum.

#4 laura , Escaldes-Engordany (Andorra), 10/10/2012 - 23:13

Afortunadament a Andorra no hi ha aquest problemes, la policia està a favor del ciutadà i no té prejudicis lingüístics envers la població que ha de defensar i servir.
ànims catalans, hi ha espanyols que proven d'intoxicar a Andorra pe`ro són 4 marginats.

#4.1 pepe, andorra, 11/10/2012 - 11:53

pues claro q no hay estos problemas, la policía de Andorra te habla en el idioma q tu quieras y si no te entiende no te preocupes q buscaran a alguien para q te entienda. Y con lo q cobran, solo faltaría. Aunque este ultimo año, les ha subido el chorizamen mas de un 5%. Sin contar el de la CASS.

#4.2 pepe, andorra, 11/10/2012 - 11:56

Ah, la policia esta a favor del ciudadano, siempre q no haya un pata negra de por medio, pq en Andorra somos todos iguales, pero los pata negra son mas iguales q los demás. Sobre todo si es el govern el q le mete mano a STA para llevarse 40 mill. de euros por la cara.

#3 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 10/10/2012 - 21:39

Otro intento de desprestigiar a la guardia civil interponiendo denuncias completamente falsas e infundadas que termina en absolución, deberia procederse por la vía judicial para reclamar al paisano y los medios adeptos al secesionsmo el ejercicio de la rectificacion publica de sus difamaciones

#3.1 Pffffffff, barcelona, 11/10/2012 - 11:44

abdullah, ja canses nano! la guàrdia civil es desprestigia tota soleta!