Publicitat
Tarragonès · 10 de Gener de 2014. 16:10h.

Acció contra Ballesteros

Contradiccions al PSC sobre cedir el padró per a la consulta o no 

Acció contra Ballesteros

Imatge de l'acció

L’activista tarragonina Jill Love ha realitzat aquest migdia una performance davant l’ajuntament de Tarragona en protesta per les declaracions de l’alcalde socialista de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, dient que no cediria el padró municipal per fer la consulta si no era l’estat qui el sol·licitava.

Amb el suport d’Els Verds i la CUP, Love s’ha posat una bossa de plàstic al cap i s’ha penjat un cartell on hi posava ‘El meu nom és Catalunya’. Al seu costat, una altra pancarta es dirigia directament a l’alcalde dient ‘Catalunya s’ofega, senyor alcalde, no ens negui el dret a decidir el nostre futur’.

Segons ha assenyalat la CUP a través de Twitter, l’activista demanava ser rebuda pel mateix batlle, però aquest no era a l’ajuntament. L’acció ha sortit en resposta a la negativa de Ballesteros de cedir el padró a la Generalitat per la hipotètica consulta del 9 de novembre, unes declaracions que van ser molt ben rebudes pel portaveu del PP a Tarragona, Alejandro Fernández.

Per contra, altres partits com CDC o la CUP van carregar durament contra Ballesteros, titllant-lo d’antidemòcrata. El tema del padró ha produït divergències entre els diferents alcaldes socialistes del territori. Si Ballesteros es mostrava en contra, els alcaldes de Lleida, Àngel Ros, i del Vendrell, Martí Carnicer, afirmaven que no veurien cap problema per a cedir-lo a la Generalitat en cas que es faci la consulta.

Carnicer concretament ha apuntat que, de fer-se la consulta, “aquesta serà legal”, amb el qual els alcaldes només hauran de seguir la normativa. Respecte a les declaracions de Ballesteros, Carnicer creu que parlen “del mateix concepte però amb enfocaments diferents”.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#27 atlas, barcelona, 11/01/2014 - 11:38

Si mi ayuntamiento cede mis datos para hacer un censo falso e ilegal, pienso denunciarlo ante la Agencia de Proteccion de Datos por una cesión ilegal.

#26 Pepito, bcn, 11/01/2014 - 11:05

Analicemos la metáfora:
Ella es Cataluña, Cataluña se ahoga, ella misma se ha colocado la bolsa, pero se la ha puesto abierta y ha llamado a la prensa...


Moraleja:
Cataluña misma se pone la bolsa para decir que otros la ahogan, pero todo es mentira.

Tomando nota!

#26.1 Pepito, bcn, 11/01/2014 - 11:05

http://www.vilaweb.cat/noticia /4166330/20140110/activista-ll iga-bossa-cap-tarragona-favor- consulta.html

#25 Gerard SÍSÍ, Liber maiolichinus, 11/01/2014 - 10:26

"Que en las escuelas no se permitan libros en lengua catalana, escribir ni hablar en ella dentro de las escuelas y que la doctrina cristiana sea y la aprendan en castellano..."

José Patiño 1715
"Consejo de Castillas sobre el Nuevo Gobierno que se debe establecer en Cataluña"

#24 Jordi, Barcelona, 10/01/2014 - 22:58

Renoi! Els separates cada vegada estan més grillats... Acabaran fent un suïcidi col·lectiu quan arribi el 2015 i no hi hagi hagut ni botifarrèndum, ni eleccions "plebiscitàries" i, ni molt menys, independència.

#23 luigi longo, bcn, 10/01/2014 - 22:56

No sabe esta dama el ahogamiento en que nos veríamos si se hiciesen realidad sus sueños (pesadillas para muchos). Hay gente que se merecería obtener aquello que tanto desea. Ya se sabe que los dioses ciegan a los que quieren perder.