Barcelonès · 31 de Març de 2014. 18:46h.

Adéu a les places dures

L'Ajuntament incrementarà la vegetació en sis de les places de Gràcia

Adéu a les places dures

Imatge de la plaça del Diamant

L’Ajuntament de Barcelona renovarà abans que acabi el 2014 sis places del barri de Gràcia. Els diferents projectes, gràcies als quals s’incrementarà la vegetació, tenen un cost d’un 3,4 milions d’euros en total.

El Districte ha previst la reforma de sis de les seves places més emblemàtiques: cinc que es troben al barri de la Vila de Gràcia (Gal·la Placídia, Sol, Diamant, Lesseps i Dones del 36) i una del barri del Camp d’en Grassot-Nova Gràcia, la plaça de la Sedeta. Totes tenen en comú un ús intens per part dels ciutadans i veïns i veïnes durant el dia.

Per aquesta raó, totes les operacions que es duran a terme a les places –algunes de les quals ja estan en la seva fase final— s’han dissenyat per generar, d’una banda, un espai públic de qualitat, renovant, actualitzant i reordenant el mobiliari urbà d’aquests grans centres de trobada, i de l’altra, generar noves sinergies entre els diferents usos que s’hi duen a terme per afavorir la convivència veïnal i la cohesió social.

Totes les obres programades s’han dissenyat conjuntament entre els serveis tècnics del districte i les associacions de veïns i veïnes i de comerciants de les places, fent així una tasca conjunta per assenyalar les mancances i les necessitats de cadascun dels espais.

Una de les reformes més esperades és la de la plaça del Diamant, la qual passarà a ser un record a la memòria històrica i literària. S’ha treballat un projecte conjunt amb el Taller d’Història de Gràcia –gestor del refugi antiaeri—i la Fundació Mercè Rodoreda perquè es pugui conèixer en profunditat la càrrega històrica i la seva relació amb l’obra de Mercè Rodoreda.

Està previst doblar el nombre d’exemplars d’arbres de gran copa existent a l’actualitat, fins arribar als 18 exemplars, generant així més verd a la plaça i afavorir l’aïllament del soroll que impacta l’entorn.

Veure tots els projectes

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 spansih, madrid, 01/04/2014 - 13:04

si posen herba , vindran els cuperos i se la fumaran aj veuras quan dura

#2 JJ, BCN, 01/04/2014 - 08:47

Be, el problema es el manteniment posterior. Nomes cal mirar com està la plaça Lesseps en els llocs on hi van posar herba.
Per tenir-ho despres fet una porqueria, millor la pedra, que amb un cop de mànega d'aigua ja queda net.

#1 spanish, madrid, 01/04/2014 - 04:34

que ossara jardineres ? per que moltes son dures perque a sota hi ha parkings o metro