Publicitat
Barcelonès · 16 d'Abril de 2012. 23:15h.

Admesa a tràmit una querella contra l'Ajuntament de Barcelona

Denuncien el consistori i un secretari de districte per presumpta apropiació indeguda, prevaricació i falsedat documental

Admesa a tràmit una querella contra l'Ajuntament de Barcelona

Imatge de l'auto del jutjat

La promotora Les Marines de Roses Azimut S.L ha denunciat l'Ajuntament de Barcelona i el secretari de districte de Nou Barris, per presumpta apropiació indeguda, falsedat documental i prevaricació. La querella ha estat admesa a tràmit pel Jutjat d'Instrucció número 28 de Barcelona, que citarà a declarar el secretari de districte, Xavier Pagès, i el representat del Departament Direcció de Comptabilitat de l'Ajuntament.

L'empresa ha denunciat que l'Ajuntament s'ha negat a retornar un aval per més de 200.000 euros dipositat al març del 2003 per iniciar les obres de construcció d'un garatge al carrer de Villalba dels Arcs a Barcelona.

Les obres van finalitzar l'any 2005 i l'any 2009 es va procedir a reclamar l'import de l'aval. L'Ajuntament, però, s'hi va negar i, segons els demandants, el secretari del districte de Nou Barris, que va actuar com a representant del consistori, va argumentar que l'empresa tenia unes factures pendents de pagament des del 2007 a una empresa municipal responsable de la urbanització de la Fase 3 Nou Barris, on s'ha construït el garatge.

La promotora al·lega que no se li han reclamat mai les citades factures i que si s'hagués de fer efectiu algun import aquest seria proper als 5.000 euros i en cap cas als 200.000 de l'aval. I és que l'import de les obres d'urbanització corresponent a la promotora és un 10% d'una actuació més amplia pressupostada en 50.000 euros.

La denúncia per falsedat documental és, segons la querella, per les factures que posteriorment li ha presentat l'Ajuntament -mitjançant les quals es justificaria que no es retornin els diners de l'aval- que amb data de setembre del 2011 són posteriors a les reclamacions de la promotora.

Per la seva banda, fonts de l'Ajuntament han explicat a e-notícies que "a data de 27 de març del 2003 es va concedir una llicència a les Marines de Roses Azimut S.L per a la construcció d’un aparcament. Com a condició de la llicència, el titular havia de fer-se càrrec de les despeses d’urbanització derivades. Amb tal motiu, prèviament a la concessió de llicència, en data 7 de març del 2003, el titular va realitzar un dipòsit per 216.364,36 euros per tal de garantir el compliment de les obligacions sobre la urbanització".

"L’Ajuntament va executar subsidiàriament la urbanització, com a part del projecte de remodelació del parc central de Nou Barris, pel qual s’ha girat una liquidació per import de 204.146,63 euros, corresponent a les despeses d’urbanització que l’Ajuntament va assumir subsidiàriament", afegeixen abans de dir que "en el moment en què el titular faci front a les seves obligacions d’urbanització, pagant l’import que l’Ajuntament va realitzar subsidiàriament, es procedirà al retorn del dipòsit que es va fer el 2003".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 alex, Barcelona, 17/04/2012 - 10:18

que son 200.000 Euros? total, una minucia... la pregunta es como se crea una factura más de cinco años después, y sin que nadie se de cuenta...no hay un control...? nadie mira si se han hecho los trabajos? quien se queda con este dinero?????

#1 luis, barcelona, 17/04/2012 - 09:56

No puede ser
ES IMPOSIBLE
¿Politicos CATALANES implicados?
¿Os habeis bebido el entendimiento?
Aqui estas cosa no pasan
¿Está claro?