Publicitat
Tarragonès · 15 de Maig de 2014. 13:47h.

Agressions a pagès

Els lladres passen dels robatoris a la violència física

Agressions a pagès

Un pagès assenyalant la porta trencada

La xacra dels robatoris a les finques agrícoles, lluny de minvar, va a més els últims mesos, especialment en zones com el Camp de Tarragona. Des del 2007 Unió de Pagesos ha estat alertant contínuament sobre l’increment de la inseguretat i el vandalisme al camp, que últimament ha agafat un caràcter més violent, amb diversos casos d’agressions a pagesos.

Si fins fa un any el principal perjudici era l’econòmic, amb el robatori de materials com el coure, el ferro o el sistema de reg, o directament de collites, actualment els pagesos també han de patir per la seva integritat física. En pocs mesos hi ha hagut agressions a propietaris de finques agrícoles de llocs com La Selva del Camp, Vilallonga o el Morell, on un pagès d’edat avançada va rebre un tall al coll amb un ganivet.

Un dels últims casos va ser el d’una família de Vilallonga del Camp, que el passat 1 de maig va ser agredida per cinc persones que estaven agafant aliments del seu hort. Josep Gomis, pagès de 62 anys, va rebre diversos cops de peu al cos, mentre la seva filla, Ester Gomis, es va endur un cop de puny que li va suposar quatre punts de sutura.

“Eren tots joves de menys de 30 anys i de la zona, no pas estrangers”, explica Ester Gomis a e-notícies. A banda de la violència emprada, la noia remarca la sensació d’impunitat amb la qual van actuar. “Els van agafar, però al vespre ja eren tots a casa seva”, explica amb amargor, un fet que es repeteix i que no tindrà solució “fins que no es reformi el codi penal”, opina.

I és que alguns dels autors dels robatoris acumulen fins a 30 detencions, però “la legislació actual no castiga la reincidència, i els Mossos estan lligats de mans i peus”, afegeix. La família ja havia patit una quinzena de robatoris en anys anteriors, però mai s’havia arribat a aquest extrem. Josep Gomis havia remarcat més d’un cop que “al final prendrem mal”, en relació a la situació que viu el Camp de Tarragona, i al final, han acabat prenent mal.

Ester Gomis vol deixar clar que el fet que els hagi tocat a ells és “circumstancial, pot passar a qualsevol família de pagesos de la zona”. Com, de fet, ja ha passat. Assegura que ara tenen molta “inquietud i por”, i que ja no s’atreveix a anar els caps de setmana al tros amb els petits de la família perquè no saben qui es poden trobar.

Des d’Unió de Pagesos ja fa temps que alerten que la situació que es viu al triangle comprès entre Tarragona, Reus i Valls és dels més delicats. El passat diumenge van convocar una concentració de protesta a Vilallonga on hi van prendre part 250 persones per demanar que s’agilitzi la reforma del codi penal. A banda d’això demanen més coordinació entre Mossos, Guàrdia Civil i agents rurals. Però la sensació d’inseguretat permanent ja no els hi treu ningú.     

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 PROGRESSISTA, cat, 16/05/2014 - 20:37

LA CULPA ÉS DE LA SOCIETAT!

NO A LA PROPIETAT PRIVADA!

TOT ÉS DE TOTS!

VISCA EL PROGRESSISME!

VISCA CIU, ICV, CUP, ERC!

FORA PP! FORA LA DRETA!

#4 mentiders, bcn, 16/05/2014 - 12:14

Tengo familia con campo ..... y se de buena ciencia que en los ultimos 15 años ... todos... repito TODOS los robos los cometen bandas de moros y de gitanos, la mayoría rumanos

Nunca han pillado a un español robando
desde los años 90 que se murieron la mayoría de los heroinomanos de la zona

#3 Juan, bcn, 16/05/2014 - 12:05

Donde estan los politicos que hacen campa?a y se dan una vuelta por los mercados para pavonearse delante de las camaras de television
Por que no tienen cojones de visitar a estos pagessos y otros colectivos olvidados

#2 Papaluna, Barcelona, 15/05/2014 - 18:27

Això s'acabarà quan un pagès li clavi dos trets a un assaltant. Aleshores, tots els polítics i periodistes a sou de les subvencions diran que la gent no pot prendre's la justícia pel seu compte, i que la violència és patrimoni de l'Estat. Si els que governen no ens protegeixen, què s'ha de fer? Eh?

#2.1 Llicenciat en Dret, reus, 16/05/2014 - 20:38

si un pagès fa això, tindrà cadena perpètua, NO HO DUBTIS

#1 Jos, VNG, 15/05/2014 - 15:31

Sembla que fins que algú no s'hi quedi no es prendrà seriosament. O aquesta és la sensació que dóna.