Publicitat
Barcelonès · 23 de Febrer de 2014. 18:53h.

Alberto Fernández acusa Trias que els comerços no hagin obert amb el MWC

Els 78.000 visitants no han pogut anar avui de compres

Alberto Fernández acusa Trias que els comerços no hagin obert amb el MWC

Fernández, amb Trias, en una imatge d'arxiu

Alberto Fernández Díaz , president del Grup Municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ha denunciat que l'alcalde Xavier Trias no ha permès obrir aquest diumenge els comerços, malgrat la visita de les més de 78.000 persones que visitaran la ciutat amb motiu del Mobile World Congress.

El regidor considera que la celebració del MWC amb la visita massiva de congressistes “podia servir com a prova pilot per establir zones turístiques comercials a Barcelona de cara a propers esdeveniments i visites de creueristes”.

“Els complexos de l'alcalde Trias , que mai decideix res , han perjudicat Barcelona i li han fet perdre una oportunitat única de negoci ja que tant avui com diumenge els milers de congressistes que visiten la ciutat no podran comprar”, ha afegit Alberto Fernández.

En aquest sentit, el president d”el grup municipal del PP ha dit que  Trias “no ha fet tot el que podia fer perquè avui diumenge i el proper obrissin els comerços" ja que la llei estatal permet obrir cada dia a comerços de fins 300m2 mentre que a Barcelona s'aplica la llei catalana que només permet a comerços de fins 150m2.

A més "des de fa un any està obligat per llei a establir una zona turística comercial i encara no ha fet res al respecte impedint que els comerços ubicats en zones turístiques puguin obrir en dies festius". "Trias no només no deixa obrir com permet la normativa estatal sinó que a sobre obliga a tancar amb inspeccions i multes", ha afegit .

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Joan Puig, barcelona, 24/02/2014 - 11:04

Ja va sen l'hora per començar a obrir els diumenges. Si s'obrissin els comerços el diumenge el dissabte pel matí i per la tarda, els comerços no estarien perdoneu l'expressió a "petar". El meu germà té una botiga al centre de Barcelona, i ell com molts altres tenen esperances amb aquesta mesura.

#2.1 JordiMB, Bcn, 25/02/2014 - 13:40

"Puig", eres paki?...
(t'ho dic en castellà perquè m'entenguis).

#1 Pere, Comarca Garraf, 23/02/2014 - 19:32

Aneu jugant!
Tot això dels comerços, botigues, horaris comercials, grans superfícies, zones turístiques botigues carismàtiques o originals, que si mínim o màxim de m2 per obrir... ja fa masses anys que dura, masses embolics.
Estabilitat és el que es necessita, començant per el contractes de treball.

#1.1 Marc3, Barcelona, 24/02/2014 - 08:51

Ordenances, multes, etc. Veieu el meu comentari a l'article sobre els dies que es necessiten per obrir un negoci.