Publicitat
Barcelonès · 3 de Juliol de 2014. 21:07h.

Amorós proposa fer servir els terrats de Barcelona per a la producció agrícola

“Tenim més de 100 hectàrees que són conreables per poder plantar horts urbans”

Amorós proposa fer servir els terrats de Barcelona per a la producció agrícola

Amorós, en un hort urbà de l'Eixample

Oriol Amorós, candidat per ser l’alcaldable d’ERC a Barcelona, proposa fer servir els terrats de Barcelona per a la producció agrícola i crear llocs de treball de qualitat. El republicà ha visitat aquest matí un hort urbà situat en un interior d’illa de l’Eixample i ha assegurat que “si recuperem els terrats, hi guanyarem des d’un punt de vista ambiental, econòmic i social”.

Amorós ha volgut desgranar avui una de les propostes de la seva candidatura per a la transformació de Barcelona: guanyar la 5a façana de la ciutat, els terrats. L’aspirant a alcaldable vol culminar l’obertura de la ciutat al mar que va fer Pasqual Maragall, obrint-la a totes les seves façanes: Mar, Collserola, Besòs, Llobregat i els seus terrats, és a dir, "la Barcelona sense fronteres".

El republicà ha explicat que a Barcelona "tenim més de 100 hectàrees de terrats que són conreables" i que s’hi poden plantar horts urbans per produir aliments. “Aquesta és una proposta que aposta per a l’autosuficiència alimentària, l’estalvi energètic i la creació de llocs de treball vinculats en l’explotació agrària urbana, volem passar de la Barcelona verda a la Barcelona fèrtil”, ha dit.

Oriol Amorós considera que aquesta proposta “té un gran sentit social perquè podrem crear una pila de llocs de treball”. De fet, amb cada hectàrea de treball hortícola es poden generar 6 o 7 llocs de treball en la pròpia explotació. És a dir, llocs de treball per a enginyers agrònoms i proveïdors de sistemes de rec i instal·lacions de cultiu hidropònic, feina per a un nou sector de la ciutat. A més a més, “si rehabilitem edificis per guanyar terrats, també guanyarem llocs de treball en l’àmbit de la construcció”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#17 Mortadelo, bcn, 04/07/2014 - 19:27

"llocs de treball per a enginyers agrònoms".

Esto es una broma no????. Porque si lo dice en serio es que el tío es tonto de solemnidad.

Si este es el nivel de nuestros futuros gobernantes de ERC vamos bien.

#16 Jordi, Barcelona, 04/07/2014 - 18:02

Que fàcil que és criticar per alguns , ara podrien aportar alguna idea? no , segur que no, per no aportar no aporten ni una bona conyeta.

#16.1 Esperança, Barcelona, 04/07/2014 - 20:08

Mestre!. Home aquesta dels cementiris és una idea.I bona!.La de calci i fòsfor que aportarien serien cabdals pel creixement de les tomaqueres! Imagina't la de llocs de treballs que significarien. Mira Jordi, tots sabem que es cou. Més del mateix o canvi.Quan no es tenen idees factibles: hortet!

#16.2 Matilde, Barcelona, 05/07/2014 - 12:39

Proposta: fer servir els terrats com a piscifactoria. També és ecològic, no?

#15 El que s'ha de sentir!, Barcelona, 04/07/2014 - 16:32

I aquest "crac" de la política no ha pensat en aprofitar els sostres dels cementiris?.Impermeabilitzem-los, posem terra i amb les fustes dels fèretres i les restes dels cadàvers convenientment triturats: tenim un hort urbà, amb adob ecològic i de pas donem feina a tres o quatre enterramorts més

#14 Manelic, Barcelona, 04/07/2014 - 12:48

Si i podrem posar ovelles a pasturar també, i molinets de joguina per fer electricitat, i miralls per escalfar la sopa i fer la costellada i que el vei ens denuncii a l'Urbana, no?. Apa home, si les grans idees que pot aportar aquest senyor com alcalde són aquestes., no se com el deixeu presentar!

#13 rosa, barcelona, 04/07/2014 - 12:38

Jo ho faig i es molt divertit, en comptes de tenir floretes tinc tomaqueres, pebrots... un enciam surt en un test i si li treus les fulles pots anar menjant i menjant. Els bitxos molen molt, i si et cap un test gran un llimer i gintonics de primera!!!