Publicitat
Andorra · 11 de Gener de 2011. 17:12h.

Andorra, capital de la cultura catalana

La cerimònia d'inauguració farà un recorregut per la història del país pirenàic

Andorra, capital de la cultura catalana

Ester Nadal i Pere Moles, durant l'acte de presentació a Andorra. (Foto: ccc.cat)

La cerimònia d'inauguració de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes-Engordany 2011 farà un recorregut per la història d'Andorra el dissabte 22 de gener. La cerimònia, que es durà a terme a la sala d’actes del Prat del Roure, porta com a nom Química; maridatge del passat i del present de la nostra cultura.

L’acte d’obertura ha estat ideat per la directora de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), Ester Nadal, amb la col·laboració musical de Gerard Claret, director artístic de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA). Hi participaran una vuitantena d’artistes andorrans, amb la voluntat de fer participar el màxim nombre d’artistes del país, per afavorir el coneixement de les formacions i les iniciatives andorranes a través de la promoció i la projecció que significa la plataforma de la capitalitat cultural.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Xavier Tudela és el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles, Figueres, 11/01/2011 - 17:45

Que la Capital de la Cultura Catalana vagi al Principat d'Andorra és una molt bona notícia.