Barcelonès · 12 de Juny de 2009. 18:01h.

Aprovades ara les obres de reparació de les platges de Vilassar

L'Estat destina 5 milions d'euros per a reparar les platges de Vilassar i Cabrera

El Consell de Ministres ha pres raó de les obres d'emergència que el Ministeri de Medi ambient, Rural i Marí duu a terme en els termes municipals de Cabrera de Mar i Vilassar de Mar, a la província de Barcelona, amb un pressupost de 4.928.377 euros. Com conseqüència dels temporals ocorreguts els dies 26 i 27 de desembre de 2008 a la província de Barcelona, algunes de les platges de dita província, es troben en una situació molt deteriorada i amb impossibilitat de la seva recuperació de manera natural, segons el Govern.

L'Executiu recorda que en aquestes dates van ser registrades per la boia de Llobregat altures d'ones superiors als sis metres. Afegeix que donada la situació en què el temporal ha deixat les platges, aquestes no poden complir la seva funció de protecció de les instal·lacions, el que "posa de manifest una situació de greu perill, que podria ser agreujada, molt severament, si es produïssin nous temporals".

Així, a Vilassar de Mar s'invertiran 2.191.979,00 euros per a la reparació dels mantells exteriors de les esculleres existents que han sofert avaries a causa del temporal, així com per al reforç i reconstrucció del peu de talud de les defenses d'esculleres existents. Es realitzarà així mateix una aportació de sorra de procedència marítima per a restituir la funció de defensa de les platges, reduïda pel temporal, i es repararan i restituirán els accessos a les platges, paviments, dutxes i altres serveis i mobiliari urbà.

Per la seva banda, a Cabrera de Mar, i amb un pressupost de 2.736.398 euros, es faran actuacions de restauració i prolongació de la defensa d'escullera de front marítim i la reparació de les rampes d'accés a la platja. Així mateix, s'executaran obres de restitució i prolongació de vial peatonal amb fusta de sauló, incloent vorades i tancaments al costat de les vies de RENFE; i de reparació i restitució de serveis afectats, mobiliari urbà i jardineria destrossats pel temporal.

També, es durà a terme l'aportació de sorra de procedència marítima per a restituir la funció de defensa de les platges, reduïda per aquest temporal.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat