Maresme · 9 de Juny de 2009. 13:46h.

Arenys de Munt votarà sobre una Catalunya independent

Volen donar suport a la iniciativa que vol forçar el Parlament a fer un referèndum

Arenys de Munt votarà sobre una Catalunya independent

La votació serà el 13 de setempre

Els veïns d'Arenys de Munt podran votar el proper 13 de setembre si estan d'acord que Catalunya sigui un estat independent. Segons una informació que publica El Punt, "així ho van acordar tots els grups polítics, a excepció del PSC, en l'últim ple a petició de la CUP i del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació. La consulta donarà suport a la iniciativa popular per forçar el Parlament a fer un referèndum el 2010. Al municipi, els grups independentistes de la CUP i ERC van tenir una picabaralla per la proposta".

En la informació s'explica que: "el Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació, el Mapa, ha escollit el proper 13 de setembre per fer una consulta perquè els veïns diguin si estan a favor de l'autodeterminació de Catalunya. Segons va explicar el president de l'entitat i regidor de la CUP, Joan Manuel Giménez, que va presentar la moció en el ple, es tracta de demanar l'opinió i de generar debat. 'Hi ha gent que vol que les coses es comencin a moure, i consultar el poble no fa mal a ningú', va explicar. Tot i que en el ple els republicans van donar ple suport a la proposta, es va generar una picabaralla pel fet que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, hagués afirmat que el govern espanyol no acceptaria ara mateix un referèndum. 'Es diuen independentistes, però ja els està bé que aquest debat es faci d'aquí a mil anys', hi afegia Giménez. Des d'ERC, Joan Rabasseda, recordava que la llei permet preguntar sobre qualsevol assumpte d'interès per al ciutadà. 'No hi ha cap tensió, el que passa és que nosaltres deixem la política nacional per a altres vies', afirmava el portaveu d'ERC. De fet, aquesta no és la primera vegada que la CUP presenta una moció en aquest sentit, ja que també van demanar que el Parlament convoqués un referèndum l'octubre del 2008 coincidint amb la consulta que s'havia de fer al País Basc. La pregunta que es farà als votants d'Arenys de Munt és si estan d'acord que Catalunya sigui un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea".

El diari explica que "serà la mateixa pregunta que vol fer la plataforma Catalunya Estat Lliure, que promou la iniciativa popular per forçar el Parlament a fer el referèndum el 2010. Segons va dir el regidor de la CUP, han rebut adhesions de diferents partits, entre els quals no hi ha ERC ni el PSC, que no va aprovar la proposta per tirar endavant la iniciativa".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 Adrià, Figueres, 14/09/2009 - 19:13

Arens de Munt, un poble que ha donat exemple de el sentiment català :D

Moltes gràcies per fer que s\'ens escolti,haviam si ara a totes les ciutatsi pobles fan el mateix

#39 carola camp ramoneda, Sentmenat (Vallès OccidentAL), 03/09/2009 - 16:40

ENHORABONA ARENYS DE MUNT!!!
Espero que molts altres pobles i ciutats de la nostra nació s´hi afegeixin.

Molta sort el dia 13!!!

#38 Marina, Tarragona, 21/08/2009 - 17:53

Tothom diu que son 4 gats i que no tenen importancia, doncs per no ternir-ne ja n'han movilitzat a la falange i a milers de persones, entre elles les que comenten en pagines com aquesta. :)

#37 CATALUNYA CATALANA, Lleida, 24/07/2009 - 13:15

El dret a decidir és democràcia. L'estat espanyol només ho és pel que vol. Visca la llibertat d'expressió!, o es que no veieu que el referèndum aglutina tan els SI com els NO. A qui no l'hi agradi que no vagi de democràtic i que es faci fotre.

#36 Joan, London, 10/06/2009 - 16:55

Felicitats a Arenys de Munt. No sabe com m´agradaria`participar al vostre referendum. !Visca Arenys de Munt i Visca Catalunya.