Publicitat
Baix Penedès · 10 de Juliol de 2013. 21:08h.

Autobusos per repatriar romanesos

El Consolat de Romania es compromet a resoldre el problema dels assentaments del Vendrell

Autobusos per repatriar romanesos

Imatge del campament

Prop de 50 romanesos que viuen en precàries condicions en dos campaments il·legals situats en una finca de Coma-ruga (el Vendrell) seran desallotjats i retornats al seu país en les properes dues setmanes. El Consolat General de Romania a Barcelona s’ha compromès a enviar autobusos per a repatriar-los en un màxim de 15 dies.

Aquests romanesos viuen en situacions d’extrema precarietat i molt mala salubritat, “sense aigua ni llum i amb condicions higièniques deplorables” ha explicat el regidor de la Policia Municipal del Vendrell, Joan Josep Nin. El problema amb aquests assentaments nòmades és que són itinerants, i que quan se’ls fa fora d’un lloc aixequen un campament en una altra zona.

En menys d’un any, i a causa de la pressió policial, ja hi ha hagut tres canvis d’emplaçament, però sense resoldre la situació. Actualment, 46 d’ells viuen en dos campaments a Coma-ruga i 10 més en un altre a Santa Oliva. Amb ànims de resoldre el tema definitivament, el consistori va convidar la cònsol de Romania a Barcelona, que fa pocs dies va visitar la ciutat del Vendrell.

Després de parlar amb diversos dels romanesos que malviuen en aquests campaments, el Consolat va prendre la decisió de facilitar-ne el retorn. De moment, l’ajuntament donarà dos setmanes de marge per veure si els romanesos s’acullen a aquesta possibilitat. Però paral·lelament ja es troba preparant l’expedient jurídic corresponent per a desallotjar i desmantellar el campament tan aviat com es pugui.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Apendrepelcul, Karcelona, 12/07/2013 - 09:56

PXC-Noticies!!

#6 Àcrata, Badalona, 11/07/2013 - 11:58

Que fiquin mà també contra aquests tractants de mà d'obra barata de Saiz Tour, que són els qui ens porten els romanesos: https://www.facebook.com/MUNCAINSPANIA

#5 FalcóFollador, Pirineu, 11/07/2013 - 10:59

I abans de marxar, no els podríen registrar l'equipatge? Així, si troben la cartera que em van robar, podria recuperar al menys els documents!

#4 treball = papers, girona_, 11/07/2013 - 10:04

És té que asociar immigració i treball. Qui no treballi, cometi delictes, creï inseguretat etc fora. De inmediàt. Necessitem un partit independentista. Fort anti immigració

#4.1 josepxicot, Barcelona, 11/07/2013 - 17:03

A Catalunya ja tenim PxC,no ens alen d´altres que
volen fer nous catalans mb africans i moros,els in
dependentistes volen a tothom llevat de blans espa
niols com jo.

#3 Mustafa, barcelona, 11/07/2013 - 00:26

La repatriació d'aquesta gent serà un fracas rotund !! el més probable es que acabaràn tornant en els mateixos autocars d'anada ! la pregunta és que fa Rumania a La UE ! no aporta cap benifici ...

#3.1 Esteve, Granollers., 11/07/2013 - 18:35

Quin benefici aporta Espanya?
Andalusia i extremadura han viscut de subencions des que espanya es a la UE i encara no han apres a mantenirse.
Cat i Pais Basc a UE , espanya a l'Africa i turquia i Rumania a Asia.