Baix Camp · 18 de Febrer de 2009. 19:30h.

El Síndic dóna la raó a la CORI

Recorda a l'alcalde de Reus "el dret reconegut" de la CORI d'estar al hòlding d'empreses municipals

El Síndic dóna la raó a la CORI

Ariel Santamaria, en una imatge d'arxiu

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha recomanat a l'Ajuntament de Reus que la CORI tingui accés al consell d'administració d'Innova, la principal empresa municipal. El grup municipal Coordinadora Reusenca Independent (CORI), liderada per Ariel Santamaria, va demanar la intervenció de Síndic perquè, segons la queixa que va presentar, "l'equip de govern de l'Ajuntament de Reus el marginava de la presència als òrgans de govern del hòlding d'empreses municipals Innova, SL.".

El Síndic, segons ha quedat constància a l'Informe al Parlament 2008, ha donat la raó a la CORI en un escrit que ja es va enviar a l'alcalde de Reus, Lluís Miquel, el passat mes de setembre. "El Síndic va recordar a l'alcalde que no podia excloure's del deure de fer possible el dret reconegut a la CORI si no es produïa un acord espontani entre els grups per donar cabuda a la CORI, atesa la seva posició institucional i la seva condició de garant de la bona salut democràtica i dels bons hàbits democràtics de la institució municipal", s'afirma a l'Informe.

"En aquest sentit, el grup municipal de la CORI podria demanar empara a l'alcalde si considerés que la resta de grups no li faciliten l'exercici reconegut en l'article 12 del ROM. A hores d'ara, l'Ajuntament no ha respost els suggeriments del Síndic", s'afegeix.

L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, amb Miquel Iceta

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 uno, Barcelona, 18/02/2009 - 22:12

Este chico vale mucho, lo está demostrando, al menos para la burocracia.