Publicitat
Baix Llobregat · 14 de Setembre de 2011. 15:25h.

El Bisbat de Sant Feliu obliga a retirar la senyera

La colla de Campaners es dissol després de quinze anys com a protesta

El Bisbat de Sant Feliu obliga a retirar la senyera

Un dels campaners

La colla de Campaners de Sant Feliu de Llobregat s'ha dissolt després de quinze anys, després que el Bisbat obligués a retirar la Senyera del campanar de la catedral durant els actes de l’Onze de Setembre, segons informa el digital Fet a Sant Feliu.

La colla ha manifestat que “el Bisbat de Sant Feliu va obligar-nos a treure la Senyera del campanar i, per aquest motiu, a les 8 del vespre es va despenjar la Senyera i vam decidir dissoldre’ns com colla”.

Els campaners han manifestat que el Bisbat els va dir que “la presència de la Senyera al campanar de la catedral molestava a algunes persones de Sant Feliu”.

"Segons sembla, els motius que es van presentar per fonamentar la retirada de la bandera catalana estan relacionats amb el fet que no es veu amb bons ulls que es col·loqui un ‘símbol polític’ en un edifici que pertany a una institució que ha de ser neutral”, expliquen.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#21 Montse, Sant Feliu, 16/09/2011 - 08:48

Una llàstima que el Sr. Bisbe no sàpiga cohesionar i integrar les colles del poble. Fent amics d'aquesta manera només crea rebuig. Que no s'estranyin si tenen menys clientela, si es tracta d'agrupar, de crear caliu... ell fa tot el contrari. visca els campaners!

#20 Perot, Sant Just, 15/09/2011 - 18:23

La bandera catalana no és un signe polític, és l'ensenya de tot un país, i si al senyor bisbe no li agrada que foti el camp. Es tracte de la bandera catalana, la de tots els catalans independentment de les seves ideologies. Al que ha donat dita ordre l'haurien de catalogar de inculte i racista.

#19 LAURA, REUS, 15/09/2011 - 09:00

I en canvi ens em de tragar les seves banderetes, no? això és una provocació i discriminació massa eviden per deixar-ho córrer... ostres tu!! al final inclús el Papa dirà que ser Català és pecat!!!!

#18 David de Germà i Mercer, Mollet del Vallès, 15/09/2011 - 02:57

Mira que sóc ultracatòlic però ja m'estan tocant els cordons entre el bisbe de Sant Feliu i el de Terrassa (que es el meu bisbe). Com si no fos habitual que posin la seva bandera als campanars els espanyols.

#17 Draco, BCN, 14/09/2011 - 23:26

Eso e culpa de Madrid.....juasjuasjuas....

#17.1 Josepet, de sant Celoni, 15/09/2011 - 10:47

No només de Madrid, de tots els espanyols que venen a Catalunya i es pensen que això és una colònia, sense adonar-se'n que aquest país té la seva cultura i institucions pròpies encara que faci 300 anys que se les volen carregar. És ben senzill, si no els agrada aquest país que tornin al seu.