Publicitat
Tarragonès · 10 de Desembre de 2012. 18:26h.

Ballesteros vol embargar edificis de la Generalitat si no paga

L’alcalde de Tarragona exigeix el pagament immediat de part dels 15’8 milions d’euros que deu a l’ajuntament

Ballesteros vol embargar edificis de la Generalitat si no paga

Ballesteros, en una imatge d'arxiu

L’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, no està disposat a esperar més per rebre els diners que la Generalitat deu a l’ajuntament tarragoní.

En una carta enviada fa uns dies al Govern català, el batlle reclamava el pagament immediat de part dels 15’8 milions d’euros que la Generalitat deu a l’ajuntament o, en cas contrari, s’engegaria el procés per embargar propietats del Govern que són d’ús públic a Tarragona.

D’aquests 15 milions que la Generalitat deu en diferents conceptes, l’ajuntament en reclama 815.000 euros, que son els que ja han esgotat el termini voluntari de pagament. El primer tinent d’alcalde de l’ajuntament i regidor d’Hisenda, Pau Pérez, ha confirmat en declaracions a la premsa que s’han iniciat els procediments legals per cobrar aquest diners, ja que fins ara “no s’han fet cas als requeriments realitzats”.

Així, l’ajuntament preveu tres opcions per cobrar aquests diners en cas que no arribin. Una és quedant-se aquells crèdits que hi pugui haver actualment en favor de la Generalitat, com a compensació.

La segona seria cobrant una part de les transferències que l’Estat ha de realitzar a la Generalitat. I la tercera, que es veu com a més factible, apunta a embargar els béns patrimonials del Govern a Tarragona que no siguin d’us públic. És a dir, no es podria embargar la delegació del Govern, però sí alguns pisos propietat de la Generalitat.

L’amenaça de Ballesteros ha rebut el suport dels grups municipals del PP i ICV, que creuen que cal fer un cop d’autoritat per rebre uns diners pendents que ja suposen un 10% del pressupost municipal. Per contra, des de CiU han criticat l’actitud de l’alcalde, titllant-la de “deslleialtat institucional”, en paraules de la portaveu municipal, Victòria Forns.  

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Alain, Barcelona, 11/12/2012 - 14:25

S´ha vist enlloc a aquest alcalde reclament pels diners que el govern espanyol deu a la Generalitat? No, ni ara amb el PP, ni abans quan hi ere a Madrid el seus "companys" del PSOE

#12 LLUC, 11 SETEMBRE, 11/12/2012 - 11:36

I un contractista que no cobra al dia podrà fer el mateix amb edificis de l´Ajuntament de Tarragona ? Aquests sociates no tenen remei, per això cada cop són més fora de la centralitat catalana que ER els hi ha pres.

#11 A la facultad, Barcelona, 11/12/2012 - 10:58

Ala majo, vuelve a la uni y repasa administrativo II. En concreto el tema que hace referencia a los bienes demaniales de la administración, que por definición son inembargables, por estar al servicio del ciudadano. Con alcaldes así, no hacen falta antisistema.

#10 Francesc, Barcelona, 11/12/2012 - 01:18

Ballesteros, demana'ls a Madrid, caram! Ja spas que els tenen allí, els nostres calers!

#9 fideli, rdnes, 11/12/2012 - 00:33

creia que el "cortijerisme" només era dels españolistes sociates de la perifèria de barcelona...