Publicitat
Barcelonès · 25 de Juliol de 2012. 13:37h.

Barcelona atorga la medalla d'or a Heribert Barrera

"Un patriota que va defensar la causa de Catalunya d’una manera ininterrompuda"

Barcelona atorga la medalla d'or a Heribert Barrera

Heribert Barrera

L’Ajuntament de Barcelona ha acordat atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat, a títol pòstum, a l’expresident del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera i Costa (Barcelona, 1917-2011). El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha destacat en el Plenari del Consell Municipal la figura d’Heribert Barrera, “eminent polític, republicà i patriota que va defensar la causa de Catalunya d’una manera ininterrompuda al llarg de la seva vida”. Per a Ciurana, Barrera “representa tota una generació de catalans i catalanes dedicada a recuperar les llibertat democràtiques i nacionals”.

El Plenari també ha aprovat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Científic a Pere Mir i Puig, pel seu decidit i generós mecenatge destinat a fomentar la recerca i el desenvolupament en els àmbits de la química, la física i la biomedicina al nostre país. Pere Mir i Puig és un empresari català, al capdavant de la Fundació Cellex, dedicat a la recerca, síntesi i fabricació de productes químics. Va ser professor a l’Escola d’Enginyers Tècnics de la UPC i fundador del Centre d’Estudis Catalans de la Sorbona (París): Pere Mir va ser Premi Nacional de Mecenatge Científic de la Generalitat de Catalunya i el 1993 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva tasca en aquest camp.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Oriol, Madrid, 26/07/2012 - 09:21

Mestre Heribert.... aquest cop si que és ben merescuda la medalla

#10 Marta, Barcelona, 25/07/2012 - 21:52

No oblidem que un menor romanès delnqüent va robar al gran president Heribert Barrera quan treia diners d'un caixer automàtic. Ni oblit, ni perdó!
http://www.324.cat/noticia/214111/altres/Una-menor-roba-Heribert-Barrera-quan-treia-diners-del-caixer-automatic

#9 Carles, Barcelona, 25/07/2012 - 20:14

La deriva ultranacionalista a què davalla la societat política catalana és esfereïdora.

Aquest senyor va contribuir molt poquet a la pluralitat política de Catalunya. Les seves declaracions van fregar el llindar de la intolerància més sorruda.

#8 johnny more, Barcelona, 25/07/2012 - 18:59

Glòria i Honor al nostre Molt Honorable President Barrera !!!

#7 Laia, Barcelona, 25/07/2012 - 18:10

CiU està fent coses molt bones però després decep molt l'enxufisme i l'opacitat del seu funcionament intern... És lloable que atorguin la Medalla d'Or al gran president Barrera però han de demostrar més valors positius i canviar els càrrecs per d'altres de més professionals i estratègics.Felicitats!