Barcelonès · 29 d'Octubre de 2012. 21:45h.

Barcelona dedicarà a Barrera un espai de la Ciutadella

Portabella avança que "s'està buscant un lloc que estigui relacionat amb la ciència i la política"

Barcelona dedicarà a Barrera un espai de la Ciutadella

Portabella, abans de l'acte

Barcelona posarà el nom d’Heribert Barrera, el primer president del Parlament des de la instauració de la democràcia, a un carrer o espai públic. Ho ha anunciat aquest dilluns l’alcalde Xavier Trias, en l’acte de concessió a títol pòstum de la medalla d’Or de la ciutat.

L’Ajuntament estudia que la ubicació sigui a prop del parc de la Ciutadella, segons ha avançat a e-notícies el president del grup municipal d’ERC, Jordi Portabella, per recordar la vessant científica del polític. "S'està buscant un lloc que estigui relacionat amb la ciència i la política i per tant podria ser pels entorns de la Ciutadella", ha comentat.

El nom del carrer "serà una manera de seguir recordant-lo perquè sigui un exemple que arribi a les noves generacions", ha manifestat Trias durant l’entrega del títol a la vídua de l’exdirigent d’ERC, Misericòrdia Pellicer.

Portabella també s'ha mostrat molt satisfet perquè la "primera Medalla d'Or de l'Ajuntament a títol pòstum" hagi estat per a Barrera, precisament a proposta del grup municipal que lidera. En aquest sentit ha aplaudit que "sigui que per a una persona tan compromesa socialment i nacional".

"L'Heribert Barrera era una persona molt completa, que havia estat capaç de desenvolupar-se en molts fronts i que era un barceloní que coneixia molt bé la ciutat. És una bona pensada que aquesta medalla sigui per una personalitat com ell", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 spanish, Madrid, 30/10/2012 - 11:14

mira que bien un espacio a un señor que fue expulsado de l´Amical Matthausen que majos habra que ir a cagarse el primer dia

#2 Erasmus, Amposta, 30/10/2012 - 10:22

Li podrien dedicar el pipi-can, per exemple

#1 Kropotkin, Vic, 30/10/2012 - 08:56

Vaya, por fin tenemos en Barcelona un monumento al racismo... Vamos bien...