Barcelonès · 14 de Novembre de 2008. 13:24h.

Barcelona dedicarà un espai públic al creador de l'estelada

L'Ajuntament aprova dedicar un espai públic a Vicenç Ballester

Barcelona dedicarà un espai públic al creador de l'estelada

Ballester

La Ponència del Nomenclàtor de Barcelona ha aprovat que un emplaçament públic de la ciutat dugui el nom del polític i periodista Vicenç Ballester. Reunida la comissió presidida pel Tinent d´alcalde Carles Martí el passat 25 de setembre, es va aprovar que en la propera remodelació urbanística de Barcelona, s´adjudiqui un lloc d'honor a l'impulsor de l'Estelada. Després de vint-i-tres anys, finalment s'ha fet oficialment realitat la proposta acordada per l'aleshores alcalde Pasqual Maragall i el director de l'Arxiu Municipal Jaume Sobrequés, a instància de l'historiador Joan Crexell i l'editor Enric Borràs.

La Comissió del centenari de la senyera estelada, que havia remès a la comissió del nomenclàtor el recordatori del compromís adquirit per l'ajuntament de Barcelona l'any 1985, "es congratula d´aquesta decisió i convida a que aquest homenatge perenne s´escampi per totes les ciutats dels Països Catalans".

Vicenç Ballester va néixer al Masnou (Maresme), però va desenvolupar la seva tasca periodística i política desde la ciutat de Barcelona, on hi havia la seu central de la Unió Catalanista, al carrer de la Canuda. Des d'aquest centre neuràlgic del catalanisme polític del primer quart de segle XX, s'aixoplugaren, entre altres organitzacions independentistes, el Comité Pro-Catalunya, des d´on Ballester va impulsar la campanya internacional per a aconseguir un estat propi, amb la bandera estelada com a símbol.

El president del grup municipal Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz ha rebutjat que “es dediqui un espai públic a Vicenç Ballester, impulsor de l'estelada”. Fernández Díaz ha considerat patètic que “el Partit Socialista de Catalunya, quan no està practicant nacionalisme d'imitació fa de meritori d'Esquerra Republicana de Catalunya”. Al mateix temps, “critica la insistència del Govern socialista de donar cobertura als plantejaments independentistes d'ERC”.

En aquest sentit, el president popular considera que “Vicenç Ballester no té mèrits suficients per a tenir un espai públic en la ciutat pel fet d'haver impulsat una bandera independentista”, a més considera que “ja que el PSC valora a personatges d'aquesta índole, pot ser que abans s'hagués de plantejar dedicar carrers a uns altres, amb mèrits demostrats, com és el cas de l'inventor de la pesseta, Laureà Figuerola”. Finalment, Fernández Díaz, ha insistit en reiterades ocasions que “la bandera independentista no és una bandera institucional i per tant no requereix cap tipus de reconeixement”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Alcampelló, Barcelona, 27/12/2008 - 22:33

Peor que en el franquismo, cuando ponían a la calles nombres de gente irrelevante pero afecta al Régimen.Hicieron la cubana porque querían seguir los pasos de Cuba. Menos mal que fallaron.Luego otros sacaron la estelada roja para implantar el comunismo.

#7 Tomás, Bcn., 16/11/2008 - 19:35

El callejero de Bcn está lleno de nombres de falsos héroes, mitos medievales o arcaizantes, personajillos locales de vía estrecha y ensoñaciones pancatalanistas apolilladas del S. XIX. Una majadería más, ¡Qué importa!

#6 Miguel, Bcn, 14/11/2008 - 19:19

Ya se donde llevar a mi perro de pipican...

#5 Gemma, Sabadell, 14/11/2008 - 16:46

Enhorabona a tots els impulsors d'aquesta iniciativa.És un acte de desgreuge cap a Joan Creixell i Vicenç A Ballester.Que el PP reaccioni és molt bona senyal.Endavant
!!*!!

#4 Jordi, Bcn, 14/11/2008 - 15:09

Jo proposo l'actual plaça villa de Madrid perquè està al centre històric de la ciutat i té més significació històrica donar aq senyor aquest espai q no pas a una ciutat europea per molt q sigui la capital de l'Estat. L'arrelament és zero.