Publicitat
Barcelonès · 30 d'Agost de 2013. 18:20h.

Barcelona dedicarà una avinguda a Samaranch

ICV recorda que era "un destacat franquista"

Barcelona dedicarà una avinguda a Samaranch

Samaranch, en una foto d'arxiu

Barcelona dedicarà una avinguda a l'expresident del Comitè Olímpic Internacional (CIO), Juan Antonio Samaranch. El PP a l'Ajuntament de la capital catalana ho va demanar a finals de l'any passat, i aquest juliol passat, a la comissió de Cultura, CiU va confirmar als populars que els tràmits ja s'havien iniciat, segons La Vanguardia.

El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, s'ha mostrat contrari a que l'Avinguda de l'Estadi passi a denominar-se Avinguda Juan Antonio Samaranch. Seria "indigne de Barcelona" que porti el nom "d'un destacat franquista", ha remarcat.

"És una decisió indigna d’una ciutat que vol continuar sent referent de la defensa dels drets humans", ha insistit Gomà. "Hi ha una alternativa de dignitat democràtica per a la denominació d’aquest carrer: Avinguda de l’Olimpíada Popular, en record de la resposta de Barcelona al feixisme", ha afegit.

Segons el dirigent ecosocialista, el fet de dedicar un carrer a l'expresident del Comitè Internacional Olímpic (CIO) és "na nova prova de la sintonia de les dues dretes de la ciutat, CiU i PP". Aquesta decisió, "vulnera el procés de recuperació de la memòria històrica", en el parer de Gomà.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#34 Bernat, BCN, 02/09/2013 - 09:56

Aquest fatxa no es mereix res. Per cert, que ningú encara no ha investigat Barcelona'92 i els negocis paral·lels que va haver-hi com la requalificació i venda dels terrenys de la Nissan Motor Ibérica a la Vila Olímpica tres vegades en un mes. ¿Qui es va endur els diners?

#33 Eduard Punxet, Reus, 01/09/2013 - 09:55

Alguns mèrits per a fer-ho:

-Falangista
-Membre de les FAES-
-Membre del patronat del Palau de la Música(època Millet)
-Agent del KGB
-...

#32 josepxicot, Barcelona, 31/08/2013 - 23:27

Jo sols vull dir que aquest home com en Maragall
van ser reciclats del franquisme,(feixisme era altre
cosa),a la democracia per l´interes de determina
des families barcelonines,la burguesia barcelonina
està repartida en tots el grups polítics,tots venen de
la mateixa rel,què hi farem.

#31 Kropotkin-Progresista, por supuesto, Vic, 31/08/2013 - 19:19

Una plaza a V.A.Ballester, creador de la estelada. Una avenida al franquista Samaranch. Adivinad cuál criticamos...jua, jua...os dejo, que sale el Rivera en 13TV, progresismo del fino...jua. jua

#30 Gemma, Matadepera, 31/08/2013 - 16:07

Fue un franquista q hizo mucho bien para Barcelona, me parece perfecto!