Publicitat
Barcelonès · 3 de Febrer de 2014. 19:28h.

"Barcelona està aturada"

Jaume Collboni: “Les primàries del PSC són una oportunitat per recomençar”

"Barcelona està aturada"

Jaume Collboni

Jaume Collboni és un dels sis candidats a les primàries del PSC per encapçalar la llista electoral a Barcelona, de cara a les properes municipals. Collboni -que té com a rivals Rocío Martínez-Sampere, Manel Fernández, Laia Bonet, Jordi Martí, i Carmen Andrés- assegura en una entrevista a e-notícies que la ciutat “està aturada” i promet canvis si arriba a ser alcalde.


-Per què vol ser alcalde de Barcelona?


Perquè vull que Barcelona torni a ser la ciutat igualitària, oberta i avançada que un dia vam somiar i que avui està en risc de perdre’s. Avui la ciutat està aturada, i en vies de privatització molts dels seus serveis i el propi espai públic. Barcelona camina sense direcció, sense rumb. La ciutat ha de tornar a ser liderada per l’interès públic, de la majoria, consolidant i fent viables els drets bàsics de ciutadania. Per tot això m'ofereixo a liderar un nou projecte, la Barcelona dels drets, complementària amb la Barcelona que ambiciona ocupar el seu lloc al món.
 

-Per què l'haurien de votar els militants i simpatitzants socialistes?


La trajectòria política i professional és la que dóna solvència a una proposta, i la coherència la que la fa creïble. He estat un activista en la defensa de l’educació pública i m’he dedicat a la defensa dels drets laborals durant més de 20 anys. A la política vaig entrar després, començant per la tasca com a conseller del meu districte d’Horta-Guinardó, fins ara que he tingut l’oportunitat de fer de diputat al Parlament de Catalunya per Barcelona. M’estimo la ciutat, defenso sense complexos les meves idees i valors polítics i tinc la força i la il·lusió i el coneixement necessaris per sumar els suports amb l’objectiu de construir una alternativa de progrés a la ciutat pel 2015.
 

-Quina seria la primera mesura en cas de ser alcalde?


Per fer una Barcelona que garanteixi els drets socials i de ciutadania, cal una economia dinàmica fonamentada en el talent. I la manera de potenciar el que ja tenim, i d'atraure'n de nou, és fent de la ciutat un lloc idoni per viure i treballar. I el talent vol viure en societats sostenibles que representin realment els valors d'una ciutat. I avui a Barcelona veiem que el principi d’igualtat està en risc. No és sostenible una societat que pateix 20 desnonaments diaris i diferències de rendes tan altes com les actuals. Calen instruments perquè els beneficis d’una ciutat que econòmicament ha de créixer reverteixin en el conjunt dels barcelonins. Segons el govern de la ciutat, el Mobile World Congress ens deixa 320 milions d’euros anuals, que té com a beneficiaris directes un sector concret, que és certament el que genera ocupació, però precària i amb baixos sous. Per tant, cal repensar la fiscalitat de tal manera que, en activitats d’ús intensiu de la ciutat, com el turisme o els congressos es socialitzin els seus beneficis, no només els perjudicis.

D’altra banda, el repte urgent  que té la ciutadania barcelonina és la que té el conjunt del país; l’ atur. Proposo reimpulsar un programa de rehabilitació del parc d’habitatge a la ciutat (el 72% dels pisos de BCN són d’abans de 1970), que permeti dignificar la qualitat de vida (especialment gent gran i famílies joves), millorar l’eficiència energètica, i crear activitats econòmiques i d’ocupació  entre pimes i autònoms que s’hi dediquen. Els fons necessaris seran cofinançats pel propi de l’Ajuntament i els fons europeus, que cada cop més esmerçaran esforços en lloguer i rehabilitació.
 

-Les primàries no demostren una falta de lideratge? Al capdavall són sis candidats
 

En unes primàries obertes, per la seva pròpia naturalesa, tothom té dret a presentar una candidatura. Per tant, és lògic que ara per ara n’hi hagi diverses. Per mi l’important és que amb la convocatòria de primàries obertes , els socialistes donem una resposta nova a una demanada de millor política.

A les passades eleccions municipals els ciutadans ens van enviar al racó de pensar i crec que les primàries són la demostració pràctica que hem entès el missatge. Per a mi això és una demostració de coratge, de confiança en les nostres possibilitat. Per primera vegada a Catalunya, un partit obre una decisió tan importat al conjunt de la gent de Barcelona.

Ho estem fent amb unes candidatures d'un altíssim nivell. Amb gent molt preparada i amb moltes ganes de fer-ho bé. Gent que ha demostrat que volem un procés honest, basat en propostes que reflecteixin un projecte majoritari i de progrés per la ciutat. La candidatura guanyadora, la que sumi més suports, haurà demostrat la seva capacitat de liderar una alternativa clara de progrés a la Barcelona aturada de Xavier Trias.
 

-Es partidari de la consulta del 9-N?


Sempre he dit que estic a favor de dret a decidir i d’una consulta pactada. Crec que és viable a mig termini, com ha passat en altres països del nostre entorn; amb diàleg, acords i democràcia. Malauradament unes urgències que tenen més a veure amb la conjuntura política, que amb una decisió d’abast històric, té com a conseqüència una data i unes preguntes que no ha estat acordades amb l’Estat i que les aboca a la paràlisi i a un conflicte polític i institucional que, per a mi, no té una altra via que la de l’acord.

-El PSC com s'arregla?


Aquestes primàries son precisament una oportunitat per això, per recomençar. Hem de reconnectar amb la gent i recuperar la seva confiança. Totes les candidatures necessitem avals per continuar endavant, i només s'aconsegueixen sortint al carrer per parlar amb la gent i explicar-los les nostres propostes. Per a mi, que vinc de l'activisme de base, aquesta és l'essència de la política, l'esperit de la democràcia: sortir al carrer a escoltar, a dialogar i a construir un projecte compartit. Crec que la solució dels problemes que tenim passen per recomençar la manera de fer política i recomençar Barcelona. /Una entrevista d’Edorta Moreno.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 LLUC, 9N2014, 04/02/2014 - 17:37

La consort del director de Sálvame dona lliçons ? Amb en Jaume segur que "aturats" no estaríen a l'Ajuntament. Amb Jorge Javier Vázquez, Belén Esteban, Kiko Matamoros, Paquirrín, Karmele, Paz Padilla, Rosa Benito ... passejant per la plaça Sant Jaume, distrets estaríen. Ja ho va fer pel seu casament

#11 Tant de bo, Barcelona, 04/02/2014 - 14:08

Doncs a mi em sonen bé les respostes. La crisi no és culpa de Trias, però és cert que no està fent res per ajudar-nos a sortir-hi.

L'aposta pel turisme de luxe de l'alcalde, només aconseguiran que deixem d'anar a la Barceloneta (ara les Rambles ja només les fem servir per anar d'un lloc a un altre)

#10 Salvador, BCN, 04/02/2014 - 11:41

Barcelona s'apaga per moments, a més cada dia que passa, perdem l'oportunitat de situar-la al món. Per fi algun del PSC parla del que ens preocupa als ciutadans en lloc de parlar de si mateix. Sens dubte, els socialistes van construir una ciutat de la qual tots estàvem orgullosos

#9 DespertaFerro, Barcelona, 04/02/2014 - 10:31

Quin fàstic feu els que per atacar a una persona que vol servir a la ciutat, us fiqueu amb la seva parrella, teniu els nassos de dir el que us molesta. "Que és gai!". No soc sociata, però aquest Collboni val la pena, i si mobilitza en contra a gent com vosaltres... te el meu vot!

#8 Pepo, Barcelona, 04/02/2014 - 10:23

Barcelona avui en dia és gris, trista i aturada, i en venda el espai públic, i això ningú ho pot negar. sols cal veure les noticies.
A mi el que m'importa és la persona que fa les propostes, i tant em fa qui és el seu marit o a que es dedica l'altre.
Que es veu el "plumero" a alguns comentaris...