Publicitat
Barcelonès · 21 de Març de 2012. 14:24h.

Barcelona prohibeix la prostitució al carrer

Amb els vots a favor de CiU i PPC mentre que PSC, ICV i UxB hi han votat en contra

Barcelona prohibeix la prostitució al carrer

Prostitutes, en una foto d\'arxiu

La Comissió Municipal de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una modificació de l'ordenança de convivència ciutadana a l'espai públic per prohibir directament la prostitució al carrer i sancionar clients i prostitutes sense avís previ. La modificació ha estat aprovada amb el vot a favor del PP, que ha presentat la proposta, i de CiU, mentre que la resta de grups municipals -PSC, ICV i UxB- hi han votat en contra.

Ara s'exposarà públicament durant 30 dies perquè la mesura pugui rebre al·legacions. La proposta aprovada pel govern municipal modifica els articles 39 i 40 de l'actual ordenança de civisme que establia l'avís previ a clients i prostitutes abans de sancionar per exercir la prostitució al carrer.

La portaveu del grup Popular -que ha presentat la proposta- a l'Ajuntament de Barcelona, Àngels Esteller, ha expressat que "amb aquesta aprovació inicial de prohibir aquesta activitat amb caràcter general i taxatiu s'acabarà amb l'ambigüitat en l'Ordenança que permet exercir la prostitució al carrer, i donar cobertura legal a la Guàrdia Urbana per a que hi pugui actuar".

En aquest sentit, ha afegit que també s'ha aprovat "eliminar el requeriment previ que impedia la Guàrdia Urbana sancionar directament els infractors". Així mateix, Esteller ha destacat que "també s'ha de considerar infractores no només les persones que ofereixen serveis sexuals retribuïts, sinó als qui ho demanen".

La portaveu popular, ha sol·licitat "modificar l'ordenança de civisme, per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l'espai públic, tot sotmetent aquesta modificació a informació pública". Finalment, ha expressat que "és evident que l'actual ordenança no ha estat eficaç per evitar la prostitució al carrer, ja que s'ha anat agreujant en el temps i degradant barris de Barcelona".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#15 Josep, Lleida, 22/03/2012 - 14:26

Els politics no volen competència al carrer.

#14 Lluís, Tortosa, 22/03/2012 - 11:23

Ben fet. Però ni al carrer ni enlloc. Més respecte per la dona, colla de masclistes fastigosos.

#13 Arnau, Garrotxa, 22/03/2012 - 10:06

Les mares a casa i els fills a l'Ajuntament!!

#12 Séneca, Barcelona, 22/03/2012 - 01:52

Com sempre, el frontpopular marxista-leninista-soviètic els independentistes rucs han de anar a favor de la porqueria social, del vici i del delicte. Més del mateix, així em arribat on som: a la decadència total i al caos. desordre i desmontatge de la nostra societat.

#10 Faithless, Barcelona, 21/03/2012 - 20:44

Tot això és inútil. L'única solució és la legalització de la prostitució i la lluita a fons contra les màfies i els "xulos"