Publicitat
Barcelonès · 30 de Desembre de 2014. 19:48h.

Barcelona vol 'recuperar' la Rambla

L'Ajuntament preveu fer-la més transitable i buidar-la “d’elements sobrants”

Barcelona vol 'recuperar' la Rambla

Una imatge de la Rambla

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el Pla especial d’ordenació de la Rambla, l’eina a través de la qual s’estableixen els criteris que han de seguir les ocupacions existents, la mobilitat, les infraestructures, la urbanització i les edificacions adjacents en una futura transformació del passeig.

Aquest pla d’ordenació, que inicia ara el període d’exposició pública, té com a finalitat “protegir, preservar i remarcar els trets d’identitat de la Rambla, com a conjunt de patrimoni immaterial definidor de la ciutat de Barcelona, ateses les particularitats físiques, econòmiques, socials i culturals que la identifiquen i la converteixen en un indret singular, un emblema de la ciutat de Barcelona i un atractiu turístic de rellevància mundial”.

Una de les conseqüències, podria ser l’eliminació definitiva de les paradetes d’ocellaires que hi ha a la transitada via de Barcelona. La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, creu que cal “buidar la Rambla d’elements sobrants, fer-la més transitable i fluida”, i eliminar-ne, si cal, algunes concessions, com ja es va fer amb les estàtues.

Segons Homs, “el que hi hagi a la Rambla ha de ser d’interès general” i les parades actuals “no responen a l’origen pel qual van ser concessionades”.

L’objectiu del pla és el desenvolupament de les previsions de planejament urbanístic general (Pla general metropolità) en l’àmbit de la Rambla de Barcelona, amb la finalitat d’establir una nova ordenació detallada del sistema urbanístic i del sòl urbà. Es tracta d’iniciar una transformació de la fisonomia de la Rambla que la converteixi, tal com preveu el pla “Cor”, en un eix de referència per als barcelonins, on es combini l’activitat turística i altres activitats autòctones de la ciutadania.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 venusus, Barcelona, 02/01/2015 - 12:17

I amb les màfies que s'estan quedant, o ja s'han quedat molts locals de restauració amb noms bascos de la part baixa de la Rambla, què en fareu, ilustres "convergents"? O és que potser algú dels que governen la ciutat hi tenen alguna cosa a veure?

#7 Lucho, Barcelona, 01/01/2015 - 19:38

Y que quiten los souvenirs españolistas¡,,

#6 lidia, barcelona, 01/01/2015 - 13:08

En las ramblas sobran muchos negocios q no aportan nada ni para el turista ni para los barceloneses, los quioscos se has convertido en tiendas d souvenirs baratos estilo costa... Sin calidad ni diseño; venden d todo menos periodicos y revistas

#5 Potemkin, Mockva, 31/12/2014 - 13:17

Otro intento de cargarse la Memoria de la Ciudad....
Pronto vais a conseguir que sea una ciudad aséptica, insabora, inodora e insípida ... a gusto del turista no ilustrado y de vuestros bolsillos.

#4 moianes, Moià, 31/12/2014 - 09:58

Cada vegada que l´Ajuntament ha tocat la Rambla l´ha cagada i la tornarà a cagar aquesta vegada i la regidora Mercè Homs no serveix per res.

#4.1 Josp Maria, Barcelona, 01/01/2015 - 18:49

Millor no tocar res, la xapuza de La Diogonal ho demostra