Publicitat
Barcelonès · 3 de Desembre de 2008. 17:14h.

García Márquez elogia el "renaixement" de Barcelona

L'escriptor defineix Pasqual Maragall com "el meu nou savi català"

García Márquez elogia el "renaixement" de Barcelona

Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez considera que a Barcelona hi ha hagut un "renaixement" gràcies a la tasca de Pasqual Maragall. Segons explica l'escriptor al pròleg de les memòries de Maragall, titulades Oda Inacabada (La Magrana), "he pogut ser testimoni del potent renaixement de la ciutat, especialment arran del projecte olímpic, i vaig poder admirar, en llargues i apassionades converses, la convicció amb què Pasqual Maragall defensa les seves idees polítiques i la solidesa de les seves anàlisis. No en va és un home convençut que el món pot i ha de canviar, i la tenacitat que ha dedicat a aquest propòsit i l'honradesa intel·lectual amb què l'ha dut a terme són sens dubte reconegudes fins i tot pels seus adversaris polítics".

"És un home que actua segons les seves conviccions, no segons les consignes alienes; un home que pensa, i que pensa bé, perquè no té por de pensar; és una rara avisa, un idealista i un savi en aquest món nostre. El meu nou savi català", afegeix.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Otger, BCN, 04/12/2008 - 18:54

Barcelona en una ciutat meravellosa. La prova es que qui be a viure ja no s´en va, tot i les putades del nostro estimat batlle.

#11 Ramon, Barcelona, 04/12/2008 - 14:11

Els artistes, els intel·lectuals, tenen tot el dret del món a expressar els seus parers polítics. I val la pena d'escoltar-los: que diuen blanc, senyal que convé fer negre; que diuen negre, senyal que convé fer blanc. Fa cent anys que sempre la caguen.

#10 Jaume, Taradell, 04/12/2008 - 12:18

I Barcelona és Macondo i al Coronel jo no l'escriu ningú. Mare de Déu, com estem tots plegats...

#9 Xavi, La Seu d´Urgell, 04/12/2008 - 09:26

No és el mateix venir de visita que patir in situ el dia a dia. No és la mateixa Barcelona l´actual que la dels anys 70 i 80. García Márquez viu en el túnel del temps . A mí també em passa de tant en tant , són coses de l´edat.

#8 pere, bcn, 04/12/2008 - 00:01

100 años de soledad és una obra mestra indiscutible.
Fer aquella obra te mil vegades més mèrit que guanyar el nobel (que també l'ha guanyat).
A més tenim l'honor que ha viscut a Catalunya.