Publicitat
Barcelonès · 8 d'Abril de 2009. 11:32h.

Imputat un regidor del PP de Vallirana

També un assessor del grup municipal del PP a Barcelona

Imputat un regidor del PP de Vallirana

Un assessor d'Alberto Fernández ha estat imputat

Un jutjat de Barcelona ha imputat per corrupció un regidor del PP i un assessor del president del grup municipal del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. Segons informa aquest dimecres el diari El País, "el Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona ha imputat dos destacats militants del PP de Barcelona pels suposats delictes de suborn, prevaricació i tràfic d'influències. Un d'ells és assessor del president del grup Popular a l'Ajuntament de Barcelona i exlíder regional del partit a Catalunya, Alberto Fernández Díaz. El segon és regidor de l'equip de govern de Vallirana (Baix Llobregat), població en la que va encapçalar la candidatura en les darreres eleccions locals".

S'afegeix que "la querella ha estat presentada per la propietària d'un bar de Barcelona a la qual es va concedir el permís d'obertura de l'establiment després de pagar presumptament 6.000 euros a ambdós militants per agilitzar els tràmits administratius. Quan segons sembla es va negar a pagar més diners, l'Ajuntament li va precintar el bar al·legant que no complia la distància mínima de separació amb un altre establiment del mateix tipus, en concret li faltaven sis centímetres. Un primer informe dels tècnics municipals, realitzat un any abans i que ara no apareix , va verificar que la distància era legal, 25 metres. Per aquest motiu, la querella es va ampliar contra la gerent del districte de Gràcia i un funcionari tècnic".

Segons el diari, "l'assessor municipal del PP és Alberto Belon García, que a més ocupa el càrrec de conseller al districte de Gràcia, barri on s'ubica el bar objecte de la querella i en el qual forma part de la Comissió Consultiva d'Urbanisme . Belon enviar un fax des del propi Consistori, amb membret del PP, als propietaris de l'establiment adjuntant les al·legacions que va presentar per obtenir el permís d'obertura del local".

També s'informa que "l'altre imputat és Antonio Penalba Fernández, assessor de professió i membre de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vallirana. Els altres imputats són la gerent del Consistori barceloní al districte de Gràcia, María Carmen Fernández González, i Josep Serrano Jornet, un funcionari tècnic".

Àngels Esteller, portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ha reclamat sobre l'assumpte "màxima transparència i informació de l'expedient" i que "tots els grups municipals tinguin accés al mateix perquè puguin valorar si s'ha tramitat de forma correcta tal com assegura el govern municipal". Esteller ha recordat que "quan la querella sigui notificada als afectats, el grup del PP prendrà una decisió", i afegeix que "ara com ara, no hi ha proves" i que "es tracta d'una acusació particular".

I l'Ajuntament de Barcelona ha difós un comunicat en el qual afirma que "no ha rebut comunicació oficial de la querella. En cap cas", s'afegeix, "però, la tramitació de l’expedient vinculat a aquesta llicència d’activitat no té res a veure amb la investigació judicial que està desenvolupant el jutjat d’instrucció número 33 en relació als locals Saratoga i Riviera de Castelldefels".
 
També diu que "la tramitació de l’expedient per obtenir una llicència d’activitat al local de Travessera de Dalt, 25-27 va començar el mes de juliol de l’any 2006", que "la sol·licitud de llicència es va denegar en una primera ocasió el gener de 2008" ique "el mateix mes, els titulars van iniciar de nou els tràmits per obtenir una llicència de bar-restaurant".
 
Segons l'Ajuntament, "en aquesta tramitació, tant els titulars d’aquest local com els titulars d’un local proper han anat presentant al·legacions i, en tot moment, s’ha donat garantia dels drets de tots ells en el procediment".
 
El comunicat afirma que "un informe topogràfic encarregat per l’Ajuntament de Barcelona el juny de 2008 constata que la distància entre locals és inferior als 25 metres que assenyala la normativa. El novembre de 2008 es torna a fer un nova medició que constata que la distància entre locals segueix essent inferior. Finalment l’Ajuntament denega la llicència el 30 de desembre de 2008".
 
"Els titulars del local", s'indica al comunicat, "no han respectat diverses ordres de precinte efectuades
per l’Ajuntament de Barcelona en virtut d’aquesta denegació de llicència, fet que es va posar en coneixement de la fiscalia el 21 de gener i el 17 de febrer".
 
Finalment, es diu que "l’Ajuntament de Barcelona vol deixar clar que la tramitació de tot l’expedient és completament correcte des de tots els punts de vista i vol defensar l’actuació desenvolupada pels serveis tècnics del Districte i per la Gerència de Gràcia".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 juez y verdugo, Vall, 26/03/2011 - 22:22

Esto no tiene ni pies ni cabeza, ¿qué pinta un regidor de un pueblo en un caso que ni leyendolo dos veces es inteligible en el que se trata de locales de prostíbulos de castelldefels????!!!!!! flipante, ahora saldrá otro anuncio en catalán diciendo que el ppc extorsiona a marcianos jaja

#7 Montse, Barcelona, 01/12/2009 - 15:33

Tengo un informe de L'Ajuntament de Vallirana, lleno de mentiras, para mí falsedad en documento, para perjudicarme directamente y firmando por L'inspector d'obres, por lo visto habrá que volver a hacer limpieza en el Ajuntament de Vallirana

#6 pere, bcn, 09/04/2009 - 15:49

Això no és notícia. És rutinari.

#5 pepe, Badalona, 09/04/2009 - 03:06

al PP tenen tirada per els cunyats endollats

#4 Arruabarrena, Barcelona, 08/04/2009 - 21:28

El cuñado de Sanchez Camacho y el asesor del "Hermano Fernandez"... ¡Pero que mal va lo de la "famiglia" para el PPC!