Publicitat
Barcelonès · 20 de Maig de 2013. 18:18h.

Barcelona estreny llaços amb l’Alguer

Acord de col·laboració entre ambdues ciutats per promoure la cultura catalana

Barcelona estreny llaços amb l’Alguer

Imatge de la inauguració de la rambla

El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha assistit aquest cap de setmana a la inauguració de la Passejada Barcelona, carrer que discorre paral·lel al port nou de l’Alguer.

Aquesta passejada, coneguda popularment com ‘la rambla de Barcelona’, és obra de l’arquitecte català Joan Busquets, es va començar a construir l’any 2002 i arriba ara a la seva fase final.

En el decurs de l’acte van actuar alumnes de l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu, que aquests dies han participat en un intercanvi amb l’Institut Musical Giuseppe Verdi de l’Alguer.

Jaume Ciurana va afirmar en els parlaments inaugurals que “volem recuperar el temps perdut. Durant molts anys Barcelona i l’Alguer han estat com dos veïns que es miraven des del balcó, amb el Mediterrani al mig, però que rarament participaven junts en projectes. Ara és el moment de canviar això. És per nosaltres un gran orgull que la via principal de l’Alguer tingui el nom de la nostra ciutat.”

La voluntat de les ciutats de Barcelona i l’Alguer d’estrènyer llaços culturals s’ha manifestat a través del conveni de col·laboració que Ciurana ha signat amb el síndic Lubrano.

L’acord destaca l’ interès d’ambdós ajuntaments de cooperar en els àmbits relacionats amb la cultura, cercant estratègies de col·laboració que permetin desenvolupar accions culturals en benefici dels seus ciutadans i del conjunt dels països de llengua i cultura catalanes.

Per últim, fixa una estreta col·laboració en l’àmbit de la promoció i cooperació cultural d’ambdues ciutats en temes de patrimoni, museus, arxius, recerca acadèmica cultural, turisme cultural i cultura popular i tradicional.

Els acords amb la ciutat de l’Alguer s’han desenvolupat des de dues direccions de l’Institut de Cultura de Barcelona: Barcelona Capital, dirigida per Carles Sala, i Patrimoni, Museus i Arxius, dirigida per Josep Lluís Alay. Aquesta visita institucional s’ha coordinat en col·laboració amb Joan Elies Adell, director de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer i responsable de l’Espai Llull a la ciutat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 Jordi, Barcelona, 22/05/2013 - 07:14

Los italianos están encantados de que unos cretinos les paguen las obras públicas en su casa. Estos independentistas catalanes están empezando a hacerse una reputación internacional.

#5 Eloi, barcelona, 21/05/2013 - 13:16

Gran alianza estratégica ja ja. Se preveen grandes inversiones jaja. Para lo unico que servirá esta payasada es para despilfarrar millones para que los 4 ancianos de pueblos remotos sigan hablando catalán...

#4 spanish, Madrid, 21/05/2013 - 05:43

cuanto cuesta la broma ? el sr de l´Alguer con la banda de Italia..sin comentarios

#3 ALFONSO GERONA LÉRIDA, LÉRIDA, 20/05/2013 - 23:15

¿Ah, pero hay también un Delegado de la Generalidad en esa ciudad italiana, y cuánto nos cuesta?
Me ha gustado ver al alcalde de L´Alghero con la banda cruzada en su cuerpo con la bandera italiana, igual que hacen los alcaldes catalanes en España, ¿eh?

#3.1 simeo, sabadell, 20/05/2013 - 23:58

Tu, Alfonso, per quin CNI treballes, passerell? Per l'instal·lat a Lleida o el de Girona? Us haurien de donar classes de com ser un bon papanates perquè feu llàstima. Que no us paguen bé?

#2 Pedro, Sevilla, 20/05/2013 - 20:32

Traducción de "estrènyer llaços":

"Regalar una pasta de los contribuyentes catalanes que debería pagar el gobierno italiano"

#2.1 Jordi, Martorell, 20/05/2013 - 23:09

Traducció de "solidaridad interegional"

"Regalar una pasta de los contribuyentes catalanes que debería pagar el gobierno Andaluz, Extremeño, Asturiano, .." concretament 16 000 milions l'any i sempre unidireccional.

#2.2 spanish, Madrid, 21/05/2013 - 05:42

Jordi eres pesadito mira lo que es un deficit neutralizado, hombre y uh balance calculado por flujo economico o por fkujo monetario, y por ultimo mira de los impuestos que se pagan en Catalunya cuantos pagan realmente los catalanes, no ves que haces el ridiculo ?