Publicitat
Barcelonès · 12 de Febrer de 2012. 12:36h.

Barcelona inaugura un monument als castellers de 700.000 euros

Alberto Fernández recorda que Trias "va ordenar la continuïtat de les obres"

Barcelona inaugura un monument als castellers de 700.000 euros

Una imatge del monument

L'Ajuntament de Barcelona ha inaugurat el monument Homenatge als castellers a la plaça de Sant Miquel, amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i de l'autor de l'obra, Antoni Llena. El líder del PP al consistorí barceloní, Alberto Fernández Díaz, ha criticat el cost del monument.

Segons el dirigent popular, "Barcelona i els castellers no es mereixien aquest monument al despropòsit que ha costat més de 705.000 euros. És inadmissible el cost desproporcionat en temps de crisi i que deixi prioritats socials sense atendre, una escultura d'estètica i ubicació qüestionables, una irresponsabilitat que marcarà el mandat de Trias".

Fernández Díaz ha recordat que la construcció d'aquesta escultura va ser proposada al setembre del 2004 a Llena, i que va ser contractada sense concurs públic, "a dit". En aquest sentit, ha remarcat que la iniciativa va ser del socialista Jordi Hereu. "Lamentablement, Trias no va fer d'alcalde sinó d'Hereu, i va ordenar la continuïtat de les obres al setembre de 2011 amb l'aval dels tinents d'alcalde Antoni Vives i Jaume Ciurana".

El PP va sol·licitar al setembre de 2010 "la retirada d'aquest projecte, tant pel cost com per l'estètica més que discutible, i va demanar que s'escoltés l'opinió dels veïns i comerciants de la zona". "Els castellers mereixen més suport per part de les administracions i no aquest monument", ha afegit.

El cost de l'obra es divideix en: poc menys de 25.800 euros per a honoraris del projecte, gairebé 30.000 per a la base de l'escultura, i 650.000 de taller d'escultura. Durant la inauguració han actuat totes les colles de Barcelona, els Falcons de Barcelona, la Muxieranga d'Algemesí i la Nova Muixeranga d'Algemesí.

Les obres van quedar aturades al juny, a instàncies del nou equip de govern, per avaluar alternatives a l'ubicació a la plaça de Sant Miquel. Després d'una reunió entre Trias i Llena, es va decidir mantenir l'escultura en aquest lloc, però es van introduir modificacions al projecte, com ara l'eliminació del barret metàl·lic que rematava l'obra.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Núria, Barcelona, 14/02/2012 - 14:57

En la línia de les factures informatives que donen els hospitals als malalts, proposo que s'afegeixi una plaqueta al costat amb el cost del monument. Es tracta d'informar els ciutadans de com es gasten els dines públics, oi?

#15 Eduardo González Palomar , Manlleu, 13/02/2012 - 18:34

¡Rayos y truenos si sacarán de tino a quien está con una mano atrás y otra delante con tantísimo dispendio público!

#14 la culpa és de l'hereu, Barcelona, 13/02/2012 - 07:17

Pels que no hi enteneu, quan una feina està encarregada és molt més costós rescindir el contracte. S'ha d'indemnitzat a l'esculptor i als constructors per allò que s'en diu "lucro cesante". Per tant en Trias no han pogut fer res més que administrar l'herència socialista. Com a tot arreu. Un drama.

#12 numeros, b, 13/02/2012 - 04:44

si no hay dinero para pagar a medicos, maestros, bomberos ni policia

¿a quién les ha dado el dinero?

#11 Ciutadà català, Catalunya, proper estat europeu, 13/02/2012 - 00:51

Això no és un monument ni és res! És una ofensa al món casteller! A qui coi han preguntat per parir tal bunyol?? Ja ho han aprovat això el conjunt d'associacions castelleres de Catalunya??