Barcelonès · 1 d'Octubre de 2012. 21:45h.

CiU i ERC pacten ell full de ruta de l'Ajuntament fins el 2015

Portabella votarà a favor del Pla d'Actuació Municipal

CiU i ERC pacten ell full de ruta de l'Ajuntament fins el 2015

Trias i Portabella, durant la trobada

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el portaveu d'ERC+Dcat+Rcat, Jordi Portabella, han tancat un acord pel qual la formació independentista donarà suport al Pla d'Actuació Municipal (PAM) en el ple d'aquest divendres.

L'entesa ha arribat després de la inclusió d'un apartat que portarà per títol "Una ciutat al servei de la construcció de la capital de l'Estat", així com la incorporació de la convocatòria de consultes ciutadanes. En aquest sentit es preguntarà sobre l'eix Universitat-Catalunya-Urquinaona.

La coalició liderada per Esquerra té dos regidors al consistori barceloní, Portabella i Joan Laporta, mentre que CiU en té 14. La suma de les dues formacions no arriba a la majoria absoluta, però Trias podrà treure endavant el PAM perquè el PSC ja va anunciar fa uns dies que s'abstindria.

“Estem satisfets per la negociació i de contribuir amb el full de ruta per els pròxims anys”, ha assegurat Portabella. "Abans van els ciutadans que els interessos partidistes. Seria una calamitat no tenir PAM. Volem contribuir al full de ruta en un moment de crisi severa i de gran il·lusió nacional", ha reblat.

El regidor independentista ha plantejat "negociar amb l’Estat espanyol la modificació de la delimitació del domini públic marítimoterrestre traslladant-ho arran d’aigua, Port vell i Fòrum". També ha reclamat a l'alcalde que "negociï amb el Govern espanyol la cessió de tres edificis al centre de la ciutat: el Banc d’Espanya, l’edifici dels sindicats i Correus".

Per al Banc d’Espanya, Portabella ha pensat en ubicar-hi "la Hisenda pròpia o l’Agència Tributària Catalana". Per a Correus, el regidor ha posat sobre la taula la Biblioteca Provincial que "l’Estat espanyol hauria d’haver fet i que encara no ha fet".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Sique Vallesta Labotóx, Gavà Mar, 02/10/2012 - 00:10

Bon símptoma de que anem per bon camí: ara la Diputació de Barcelona i després la CCMA, i fora de les institucions catalanes, aquesta gasòfia unionista marginal. Visca Catalunya lliure!

#1 ciutadà ppcc, Barcelona, 01/10/2012 - 23:49

Aquesta és l'entesa que fa progressar el país. Ciu amb Erc. I seny.

#1.1 peppo, Barcelona, 02/10/2012 - 17:28

Això mateix, igual que el pacte de la Diputació: CiU PP