Publicitat
Barcelonès · 14 de Desembre de 2009. 20:03h.

Contra el trasllat de la Llotja Avinyó

Els alumnes de l'escola de disseny i art volen seguir en la seva actual seu

Contra el trasllat de la Llotja Avinyó

Edifici conegut com 'El Borsí, a la plaça de la Verònica de Barcelona, on es troba l'Escola de Disseny i Art Llotja Avinyó

Grups d'alumnes de l'Escola de Disseny i Art Llotja Avinyó de Barcelona, s'han organitzat per oposar-se al que consideren que es convertirà en un trasllat definitiu de l'edifici en que actualment té la seu l'escola.

L'escola, que és l'única gratuïta de disseny i art de la zona cèntrica de Barcelona, es troba a l'edifici conegut com El Borsí, al número dos de la plaça de la Verònica de la ciutat.

En aquest edifici s'han impartit classes artístiques des de fa 70 anys ininterrompudament. Inicialment, era la Escuela Superior de Bellas Artes de San Jorge. Actualment, i des de l'any 1968 fins ara, ha estat la seu de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja Avinyó

A causa de la manca de manteniment de l'edifici, malgrat les peticions realitzades en relació amb aquesta qüestió, el passat mes de novembre es va produir l'esfondrament d'una part del sostre d'una de les aules, i l'estructura va quedar afectada.

Després de l'accident, es va comunicar als alumnes el trasllat de l'escola a una altra seu. Però els estudiants temen que, després que siguin arreglats els desperfectes d'El Borsí, ja no tornaran, una alternativa que rebutgen, perquè volen que es respecti el caràcter de l'edifici i no es converteixi en un immoble de botigues i oficines.

2 Comentaris

Publicitat
#2 Sebastià, bcn, 15/12/2009 - 13:06

Això deu ser el que volen, que caigui l'edifici per poder fer un hotel o pisos a preu d'or. Quina llàstima!

#1 maxim rebotat, Barcelona, 14/12/2009 - 21:45

En qualsevol pais europeu aquest edifici seria cuidat al maxim. Aci prefereixen gastar diners en obres que no serveixen de res o en el ruinos tram de la Diagonal. Aixi ens va !!!!!