Publicitat
Barcelonès · 2 de Juny de 2009. 21:33h.

Els Mossos dubten del cap de la Guàrdia Urbana

No concorda ni l'hora ni el lloc

Els Mossos dubten del cap de la Guàrdia Urbana

Xavier Vilaró, cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

La versió que va donar el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, sobre les ferides que va rebre el juny de 2008, durant els incidents que es van produir en la celebració de la victòria de la selecció espanyola a la copa d'Europa de futbol, ha rebut un dur cop. Els Mossos d'Esquadra han presentat un informe a la jutge que porta l'anomenat cas Vilaró que -ha informat Catalunya Ràdio- desmenteix la versió dels fets del cap de la Guàrdia Urbana, segons la qual els antiavalots el podrien haver ferit amb una pilota de goma. L'informe conclou que no s'estaven disparant pilotes allà on diu que va rebre l'impacte. Els fets van passar a la plaça Espanya de Barcelona durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola de futbol a l'Eurocopa, la matinada del 30 de juny del 2008.

L'informe, que ha elaborat la divisió d'afers interns a petició de la jutge, afirma que al lloc i a l'hora en què ell diu que va rebre l'impacte, els antiavalots no estaven disparant pilotes de goma. Els informes de balística també desmenteixen aquesta possibilitat i els interrogatoris policials han demostrat que Vilaró no va fer esment dels fets ni al cap del dispositiu policial ni al responsable del Sistema d'Emergències Mèdiques.

A més, l'endemà al matí, quan Vilaró va ser ingressat a l'Hospital del Mar, el primer informe mèdic que es va elaborar al Servei d'Urgències parla de lesió testicular i no de cop al costat, com es va dir posteriorment. Allà li van extirpar la melsa i va estar diverses setmanes a l'UCI per problemes postoperatoris.

De la seva banda, el grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona ha  exigit  una reunió urgent dels portaveus municipals perquè el govern de Jordi Hereu expliqui les contradiccions  entre  la  versió  del  cap  de la Guàrdia Urbana i l’informe dels Mossos d’Esquadra. El portaveu del grup, Joaquim Forn, ha reclama "transparència  al  bipartit  municipal  davant  la gravetat de les novetats  que  presenta  l’informe  de la policia autonòmica sobre l’incident".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Anselmo, Barcelona, 03/06/2009 - 10:26

Es curioso que ahora q se critique el uso de las bolas de goma que dejan ciegos e invalidos en la celebración del Barça salga el caso Vilaró cuando hasta ahora era verdad el impacto de la bola. Esta es la forma de trabajar de IC pasar el muerto a otros.

#4 Lali, Ciutat Vella, 03/06/2009 - 08:57

Els guripes de Barcelona tenen corrupció a dojo de fa molt temps. Als anys 80 des del balcó de ca meva els veia amb uniforme i tot robant a gent desprès d'escorcolls injustificats
Aneu a Ciutat Vella i veureu la impunitat de delinqüents i brètols

#3 Gemma, Barcelona, 03/06/2009 - 00:19

Mossos d'en Saura o policia municipal de Hereu.
Quins dels dos son mes infames?

#2 Jordi, Barcelona, 02/06/2009 - 23:47

Vilaró està acabat... per mentider i per quelcom més. Ara cal preguntar-se per què l'Assumpta Escarp l'ha defensat tan aferrissadament, contra tota lògica i evidència.... "Cherchez la femme..."

#1 Maria, Barcelona, 02/06/2009 - 22:01

Una altra mentida del govern de Jordi Hereu.