Publicitat
Barcelonès · 10 de Febrer de 2012. 22:02h.

L'Ajuntament no va actuar amb "bona fe", segons el Síndic

Considera que "va assignar places inexistents" d'escoles bressol a més de 200 famílies

L'Ajuntament no va actuar amb "bona fe", segons el Síndic

Estat de les obres a l'escola Jaén el passat 24 de gener

L'Ajuntament de Barcelona va permetre la inscripció de més de 200 alumnes en tres escoles bressol -Jaén, Caspolino i Els Patufets- que encara no estaven construïdes. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha donat la raó als pares afectats i ha considerat que el consistori "no ha ajustat la seva actuació als principis d'eficàcia, bona fe i confiança legítima".

L'anterior govern municipal, liderat per l'exalcalde Jordi Hereu, va projectar la construcció de tres centres, pels quals es van tirar endavant les inscripcions per al curs actual, tot i no tenir clar que les instal·lacions estarien finalitzades. Després l'actual executiu de Xavier Trias ha ofert places en d'altres escoles -algunes "a més d'una hora en transport públic", segons han denunciat els pares-, actuació que tampoc ha satisfet els afectats.

El Síndic ha elaborat un informe en el qual afirma que "a la vista de l'informació recollida es fa palès un mal funcionament de l'Administració en aquest cas, pel fet que va incloure dins el procés de preinscripció a les escoles bressol i va assignar a les famílies unes places inexistents, ja que formen part de centres que no han entrat a hores d'ara en funcionament". 

"El fet que la manca d'entrada en funcionament no es prediqui d'un sol centre, sinó de tres, i el fet que aquest retard no sigui atribuïble a factors externs a l'Ajuntament de Barcelona -en cap moment es fa constar aquest extrem- fan pensar en un funcionament de l'Administració que en aquest cas no ha tingut en compte els principis d'eficàcia i eficiència que ha de regir l'actuació de les administracions", afegeix.

"Considero que s'ha produït un mal funcionament de l'Administració de l'Ajuntament de Barcelona, ja que no ha ajustat la seva actuació als principis d'eficàcia, bona fe i confiança legítima, i, en conseqüència suggereixo que es mantingui l'adopció de mesures per trobar solucions alternatives a les famílies afectades i facilitar-los informació i es posi els mitjans per assegurar que l'oferta de places d'escola bressol en el procés de preinscripció sigui real i efectiva, i evitar que es reprodueixin fets com els que són objecte de queixa", conclou. 

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 jmfpp, bcn, 11/02/2012 - 11:56

Es el resultat de governar nomes desde el pla de Marketing, amb criteris electoralistes i fent despesa de diners que no es tenen.
La nova etapa en la que enr tovem no es pot permetre continuar d'aquesta manera.

* Hi son a tot arreu, si coneixes un politic corrupte "denuncial" sino tu tambe ho ets.

#1 Pimpollo, Vic, 11/02/2012 - 11:34

La buena fé y PSC o ERC son incompatibles...... Tanto como cerebro y nacionalismo.....