Publicitat
Barcelonès · 7 de Febrer de 2012. 18:50h.

L'Ajuntament va inscriure alumnes sense tenir escoles construïdes

La Síndica lamenta la "manca d'informació" per part de la regidora d'Educació

L'Ajuntament va inscriure alumnes sense tenir escoles construïdes

Estat de les obres a l'escola bressol Jaén el passat 10 de gener

L'Ajuntament de Barcelona va permetre la inscripció de més de 200 alumnes en tres escoles bressol -Jaén, Caspolino i Els Patufets- que encara no estaven construïdes. L'anterior govern municipal, liderat per l'exalcalde Jordi Hereu, va projectar la construcció de tres centres, pels quals es van tirar endavant les inscripcions per al curs actual, tot i no tenir clar que les instal·lacions estarien finalitzades.

L'actual govern de Xavier Trias s'ha trobat amb les queixes dels pares i mares afectats, però no ha aconseguit trobar una solució que s'ajusti a totes les necessitats. De fet, de les 219 famílies que s'han trobat sense escola bressol només 37 d'elles han acceptat plaça en altres centres, alguns d'ells, segons denunciaven en un comunicat "estan a més d'una hora en transport públic".

El conflicte entre els pares i mares afectats i l'Ajuntament ha arribat fins a la Síndica de Greuges de Barcelona, M. Assumpció Vilà, que ha elaborat un informe en el qual explica que "la decisió de l'IMEB d'ofertar les places escolars de les escoles bressol que encara no estan construïdes no va ser realista i ha generat un perjudici a les famílies afectades, atès que el compliment dels terminis previstos per a l'inici lectiu eren impossibles o altament improbables".

"El document municipal aportat informa que els anteriors responsables municipals van acceptar la preinscripció en el procés de preinscripció (abril-juny 2011) però no es va formalitzar la matrícula ja que les escoles no estaven construïdes", afegeix abans de dir que "una vegada constatat per part dels nous responsables municipals la impossibilitat d'obrir les escoles bressol durant el curs 2011-2012, se'n va informar les famílies mitjançant una carta".

"Des de l'IMEB s'han posat en contacte amb les 219 famílies afectades per tal d'oferir-los les places vacants que hi ha a la ciutat", explica. "37 d'elles han acceptat una de les places ofertes, 146 famílies han rebutjat totes les alternatives proposades, 9 estan en procés de reflexió i decisió sobre les alternatives ofertes i 27 encara no han donat resposta", afirma. 

La Síndica ha lamentat la "manca d'informació" per part de l'actual regidora d'Educació i ha considerat que les solucions proposades per l'Ajuntament no compensen "el perjudici creat". També constata que "tenint en compte que la decisió municipal d'ofertar les places de les escoles no construïdes no era realista i ha causat un perjudici a les famílies, aquesta Sindicatura considera convenient que l'IMEB estudiï i valori la possibilitat de compensar el greuge bonificant durant el curs 2012-2013 (en la quantia que es consideri) les quotes d'escolarització dels infants".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Maiona, Barcelona, 08/02/2012 - 12:02

Cuantos pajaritos tenía en la cabeza Hereu. Decía sí a todo, luego si te he visto no me acuerdo. Cuando lo veo, me recurda a un muñeco sin alma.
¡¡Cuanta decepción he tenido con los que se dicen ser lo que no son!!