Publicitat
Barcelonès · 15 de Maig de 2012. 17:11h.

Les restes oblidades del 1714

Portabella denuncia que no s'ha fet res amb el Baluard del Migdia des del seu descobriment el 2007

Les restes oblidades del 1714

Una imatge del lloc on hi era el Baluard del Migdia

El grup Unitat per Barcelona demanarà a la Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació un "projecte per a la recuperació del Baluard del Migdia". Segons l'agrupació independentista, no s'ha fet res amb aquesta construcció on es van produir "els violents combats que tingueren lloc durant l'Onze de Setembre de 1714" des del seu descobriment l'any 2007.

La formació integrada per ERC, Rcat i Dcat ha denunciat que malgrat "el Consell Plenari extraordinari de Ciutat Vella del 18 de desembre del 2007, vam plantejar que se fes una proposta d’espai públic", amb el pas del temps "el projecte es va anar empetitint fins arribar al punt que la constructora Sacyr ja va aixecar els edificis previstos". La muralla estava situat entre l'Estació de França i l'estació de Metro de la Barceloneta.

"Ara ja hi ha una part del Baluard que es pot contemplar tan sols des del pàrquing subterrani a través d’uns finestrals", ha assenyalat Unitat per Barcelona.

Jordi Portabella, per la seva banda, també proposarà el canvi de nom de la plaça de Joan Carles I, coneguda popularment com la plaça del llapis. En la Comissió de Cultura d'aquest proper dimecres ICV ha presentat un prec en el mateix sentit demanant, en el seu cas, que la plaça passi a dir-se plaça del Cinc d’Oros.

Restes del Baluard del Migdia

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Francesc, Barcelona, 16/05/2012 - 11:11

Sí, ´és lamentable.

#1 Francesc Porras, BCN, 15/05/2012 - 17:59

Portabella, això és el que passa quan dones suport a un alcalde d'un partit espanyol. Tu hi eres, que vol dir que tu n'ets co-responsable.

Durant molts anys, en nom de les polítiques d'esquerres ens n'hem hagut d'empassar unes quantes, d'aquestes. Si aleshores no vas fer res, ara calla.