Barcelonès · 1 de Desembre de 2010. 19:08h.

L'última de Jordi Hereu

CiU denuncia que s'ha gastat 74.000 euros en passejar 1.500 persones per les obres

L'última de Jordi Hereu

Imatge dels autocars de 'BCN en marxa'

El Grup Municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha denunciat que el Govern que encapçala Jordi Hereu s'ha gastat 74.000 euros en passejar 1.500 persones en autocar per les obres de la ciutat de Barcelona. El bipartit municipal ha reconegut el fracàs de la campanya "BCN en marxa" i ha anunciat que la suspèn, mentre la portaveu adjunta de CiU, Sònia Recasens, ha recordat que ja va demanar la seva retirada a l'abril passat per evitar en època de crisi aquest greu malbaratament de recursos públics.

L'Ajuntament va iniciar el passat 6 de març el programa "BCN en marxa", unes rutes gratuïtes guiades per a conèixer les principals obres de la ciutat. En total eren 10 rutes amb autocar pels diferents districtes de la ciutat i amb una capacitat per a 50 persones cada ruta, i una periodicitat quinzenal. Segons resposta del Govern a preguntes del Grup de CiU en una Comissió del passat mes d'abril, el cost total de la campanya, amb una durada d'un any, havia de ser de 159.356 euros, distribuïts de la forma següent: difusió de la campanya, 17.756 euros (6.554 gastats en la creativitat i 11.202 en difusió pròpiament dita); 70.000 euros en despesa d'autocars; 33.600 en hostesses, i 38.000 en la coordinació de les oficines.

La portaveu adjunta de CiU, Sònia Recasens, va qualificar aquesta activitat de "rutes d'autopropaganda", i va exigir la seva retirada immediata perquè "en una època de crisi que afecta de manera molt greu la ciutat i la seva gent, dedicar aquesta quantitat de diners a aquestes activitats de propaganda denota clarament quines són les prioritats del Govern que encapçala Jordi Hereu i suposa una despesa del tot supèrflua i suposa greu malbaratament dels recursos públics".

En la Comissió de Presidència celebrada aquest dimecres, Sònia Recasens ha tornat a preguntar pel cost definitiu del "BCN en marxa", per quin ha estat el nombre de visites organitzades fins a data d'avui per a cadascun dels districtes de la ciutat, i en quines dates s'han dut a terme i quantes persones han participat en cadascuna de les visites guiades". El Govern municipal ha explicat que el cost final ha estat de 73.616 euros, i que el nombre de persones que s'han estat passejant en autocar per les obres de la ciutat han estat 1.495. El Govern ha reconegut el fracàs de la iniciativa i que ha decidit retirar la campanya perquè el nombre de ciutadans que s'han adherit a la campanya no justifica el seu cost.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Rosa, Barcelona, 02/12/2010 - 16:37

L'alcalde Hereu també podria mostrar-nos a tots nosaltres quina és la missió, i concretament quina feina fa la sra. Telma Ortiz, que paguem entre tots els ciutadans. Li sortiria completament de franc i potser quedaria convençut algú de la feina tan necessària a l'ajuntament de Barcelona.

#1 contdown, barna, 01/12/2010 - 20:19

No pot ser que sigui l'última. L'Hereu sempre ens sorprendrà amb una de nova, a quina més bestia que l'altra, això sí... amb els nostres diners.