Publicitat
Barcelonès · 20 d'Abril de 2010. 15:07h.

Sant Andreu independent?

L'escissió de la Canonja "mostra el camí" a aquest barri barceloní

Sant Andreu independent?

L'església de Sant Andreu del Palomar

La segregació de la Canonja -aprovada durant el darrer ple del Parlament- ha encetat un debat en el barri barceloní de Sant Andreu de Palomar, que va ser annexionat a Barcelona ara fa 113 anys. L'èxit del nou municipi de Tarragona ha despertat els andreuencs, que mitjançant una iniciativa popular que es ara pregunten si "el camí que ens mostren els de La Canonja el podrem recorrer algun dia".

La web del barri recorda que "van ser els franquistes qui van annexionar" el municipi de la Canonja a Tarragona, i que "els isabelistes" van annexionar Sant Andreu a Barcelona. En aquest sentit, es recorda que "a tant els uns com els altres per a explotar els terrenys del Municipi. A ells amb indústries químiques i a nosaltres amb presons, casernes, meridianes, massificació a 'Nou Barris', tgv's i 'noves centralitats' de fireta".
 
Per últim, es planteja "si el camí que ens mostren els de La Canonja el podrem recorrer algun dia. Potser quan haguem recorregut amb èxit el de l'autodeterminació del país i això ens acabi de deixar clar que si un poble vol ser ell mateix només cal que s'arremangui i s'hi foti de valent, a pencar, per a aconseguir-ho" i demana que es pengin "pendons i banderes de balcons i finestres" que reclamin la independència de Sant Andreu.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#29 juanjo, sant andreu del palomar, 24/03/2022 - 21:23

Xagori antes de nada fue paracaidista y falangista. Es correcta la explicación.

Era independentista al final, pero mantenía un respeto intelectual por el pensamiento sindical de José Antonio y por los paracaidistas, no por Franco que para él era un asesino y un criminal, incluso responsable de la muerte de José Antonio.

#28 STOP-Jesús Manzano Simón, sant andreu, 04/12/2021 - 13:26

STOP-Jesús Manzano Simón

Gracias al detalle de Expres de recordar a Xagori,

El diario Andreuenc, en la actualidad un panfleto del egocéntrico Jesús Manzano Simón, un obseso del teatro, no ha tenido ni el detalle de recordarlo. Eso si, soportamos día tras día, hasta el color de la ropa interior de los cuatro actores "amiguitos" de Sant And

#27 noticias Expres, bcn, 30/10/2021 - 13:51

Muere Xavier Gómez Ribera, el fundador de Tabarnia de Sant Andreu.

Fue paracaidista, nacionalsindicalista (Falange Española), anarcosindicalista (CNT), independentista, fundador de Sant Andreu independiente, la Tabarnia andreuenca, músico, compositor.

http://www.expresdesantandreu.cat/noticies/2021/09/29/mor-xavier-gomez-xagori/

#27.1 noelia camps, bcn, 30/10/2021 - 14:41

Merci por pasar el enlace.
Xagori... uffff. En el artículo del Expres que da la noticia de su fallecimiento, confiesa Xagori ser fumador de la cigarreta del riure (porros).
Explica muchos desvaríos suyos. Giros políticos extrañisimos y una vida peculiar. El climax fue su intento de independizar Sant Andreu de BCN. Fue la moños de Sant Andreu.

#26 Lluís, sant andreu, 30/10/2021 - 11:00

Xavier Gómez, Xagori, falleció el mes pasado.

Fue voluntario a los paracaidistas a principios de los setenta, antes había tenido una afiliación en Falange. Luego pasó por los paracaidistas de voluntario.
Del nacionalsindicalismo al anarcosindicalismo en CNT. Acabó en el independentismo.
Descanse en paz

#25 chamori_altamira, Sant Andreu, 21/04/2021 - 09:25

MUY URGENTE:

Sant Andreu de Palomar s’independitza de Barcelona (EXPRES)
http://www.expresdesantandreu.cat/noticies/2021/04/20/sant-andreu-de-palomar-independent-de-barcelona/

Sant Andreu “se independiza” de Barcelona (METROPOLI)
https://www.metropoliabierta.com/el-pulso-de-la-ciudad/sant-andreu-independiza-barcelona_38773_102.html