Publicitat
Barcelonès · 20 d'Abril de 2010. 15:07h.

Sant Andreu independent?

L'escissió de la Canonja "mostra el camí" a aquest barri barceloní

Sant Andreu independent?

L'església de Sant Andreu del Palomar

La segregació de la Canonja -aprovada durant el darrer ple del Parlament- ha encetat un debat en el barri barceloní de Sant Andreu de Palomar, que va ser annexionat a Barcelona ara fa 113 anys. L'èxit del nou municipi de Tarragona ha despertat els andreuencs, que mitjançant una iniciativa popular que es ara pregunten si "el camí que ens mostren els de La Canonja el podrem recorrer algun dia".

La web del barri recorda que "van ser els franquistes qui van annexionar" el municipi de la Canonja a Tarragona, i que "els isabelistes" van annexionar Sant Andreu a Barcelona. En aquest sentit, es recorda que "a tant els uns com els altres per a explotar els terrenys del Municipi. A ells amb indústries químiques i a nosaltres amb presons, casernes, meridianes, massificació a 'Nou Barris', tgv's i 'noves centralitats' de fireta".
 
Per últim, es planteja "si el camí que ens mostren els de La Canonja el podrem recorrer algun dia. Potser quan haguem recorregut amb èxit el de l'autodeterminació del país i això ens acabi de deixar clar que si un poble vol ser ell mateix només cal que s'arremangui i s'hi foti de valent, a pencar, per a aconseguir-ho" i demana que es pengin "pendons i banderes de balcons i finestres" que reclamin la independència de Sant Andreu.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#17 lucas, bcn, 29/06/2017 - 14:54

XAGORI está buscando dividir la capital de Catalunya en un momento en que se necesita evitar divisiones internas. Es raro, parece que alguien y no se sabe muy bien quien aplica el "Divide y vencerás". No me fío de nadie.

#16 quico, Barcelona, 22/04/2010 - 20:47

L\'alcaldable per la Republica de Sant Andreu, Xavier Gómez Rivera, en directe:
http://www.sant-andreu.com/xagori/ferho.htm

jejejejeje

#16.1 xagori, Sant Andreu de Palomar, 15/12/2012 - 10:26

Amb 'b'. Sóc Xavier Gómez RiBera

#15 armando, Barcelona, 22/04/2010 - 20:13

La web STAP no representa a Sant Andreu de Palomar, es una iniciativa privada de Xavier Gómez Rivera que sale en la propia web como xagori.
Expresa opiniones personales, a mi modo de ver tan extrañas como utópicas. Voy a fundar la República de Sarria.

#14 un veí del districte independent, de Sant Andreu, 21/04/2010 - 11:39

Carrer Malats independent de Sant Andreu, ja!, peatge pels que atravessin el carrer per anar a la Pl.Orfila des de Concepció Arenal

#13 Jaume BDN, Badalona, 21/04/2010 - 00:33

Jo vull que Badalona Centre sigui independent de les barriades, així ens treurem de sobre la merda de socialisme quillo que ens governa des de fa més de 25 anys!!!