Barcelonès · 7 de Desembre de 2012. 20:59h.

S'inicien els treballs per recuperar la plaça dels Països Catalans

Per tal que torni a ser un "espai públic de qualitat"

S'inicien els treballs per recuperar la plaça dels Països Catalans

Imatge de la plaça, davant l'estació de Sants

L’Ajuntament de Barcelona ha elaborat el Pla Estratègic per a la recuperació de la plaça dels Països Catalans i l’espai públic a l’entorn de l’estació de Sants, als districte de Sants-Montjuic i L'Eixample, que ja s’ha començat a desenvolupar amb les primeres actuacions de xoc.

Es tracta del document marc que serveix per planificar els treballs de restitució i reurbanització de la plaça que actualment encara manté algunes zones ocupades per l’Adif, a l’entorn de l’estació de Sants, vinculades a les obres d’arribada de l’alta velocitat i la connexió del túnel Sants Sagrera.

L’objectiu d’aquest document és establir el calendari i les condicions amb què s’ha de produir la recuperació dels diferents espais per tal que la Plaça, obra dels arquitectes Helio Piñón i Albert Vilaplana, "torni a ser l’espai públic de qualitat, que l’any 1984 la va fer mereixedora d’un premi FAD per ser un model de plaça dura".

"El pas del temps, els seu ús intensiu per part dels qui hi practiquen l’ús del monopatí i en els darrers anys les obres vinculades a l’alta velocitat han deixat la plaça i el seu entorn molt degradats", assegura l'Ajuntament.

Aquesta setmana han començat les primeres actuacions d’urgència de millora del paviment per garantir la seguretat i l’accessibilitat de la Plaça, la neteja i arranjament de la pèrgola així com la recuperació d’un solar ocupat fins ara per l’Adif, al costat de la parada d’autobusos per convertir-lo en nou aparcament de motos i cotxes a l’entorn de la plaça. Aquestes dues actuacions executades per l’Ajuntament tenen un cost de 225.000 euros i s’acabaran abans del mes de febrer.

Amb posterioritat, les actuacions de millora a la plaça es completaran amb una reordenació de les zones d’encotxament de taxis i la urbanització de la capçalera nord amb l’obertura de l’Avinguda de Josep Tarradellas. La restitució total de la plaça s’iniciarà un cop l’Adif finalitzi les seves actuacions a la zona i alliberi tots els espais que actualment té ocupats per les obres i l’aprovisionament de materials.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, andorra, 09/12/2012 - 03:33

vaya excusa barata para hacer obras y llevarse un jugoso 4%, deberían empezar por glorias, pero no tienen bemoles pq es mucho follón. Y claro, hay q ir a lo fácil para llevarse las comisiones. Q se den prisa, pq en las próximas, no vuelven a salir estos de CIU. Si es q contra los sociatas era mejor.

#6 spanish, Madrdi, 08/12/2012 - 18:49

a veure que faran , per cert es prioritari ? Sant Marti sense llum, les llums de Nadal cauen a la gran Via...i aixo corre pressa ?

#6.1 Gerard, Barna, 12/12/2012 - 04:26

Massa pressa no deu córrer tenint en compte que deu portar 8 anys en obres, malgrat tractar-se de la porta d'entrada a la principal estació de tren de la ciutat i del país. No cal fer demagògia amb totes les notícies. Els dimarts podries descansar.

#5 Josep, Madrid, 08/12/2012 - 17:26

L'accessibilitat al metro és lamentable, especialment amb maletes...

#4 des de avda roma, bcn, 08/12/2012 - 10:26

zona degradada, però no només la zona de la plaça en si mateixa, si no tot el voltant, avda. roma; provença, Tarragona i josep tarradellas. Tota la gran cruïlla. Tot un gran nyap, amb un trànsit terrible, soroll, brutícia i deixadesa generalitzada.

#4.1 Gerard, Barna, 12/12/2012 - 04:29

I més val no parlar de l'última redistribució dels carrils, l'aparcament de taxis, l'esplana inútilment enorme que no serveix per a res, etc. A l'interior, 3/4 del mateix amb les barrers de plàstic i el tancament de l'accés a les vies. Si has d'anar a recollir 1 persona gran no et deixen passar.

#3 Jordi de Sants, Bcn, 07/12/2012 - 22:39

I el premi FAD ja se'l poden ficar on vulguin. El premi MERDA li hauríen de donar! Un solàrium-sauna sense cap gràcia ni utilitat. Arquitectes, quina ràbia, quina manera de burlarse de la gent del barri. I a sobre ho premien. Es que n'hi ha per cremar-ho tot.

#3.1 Gerard, Barna, 12/12/2012 - 04:31

Home Jordi, per estirar-te a la gespa ja hi ha l'Espanya Industrial.