Publicitat
Barcelonès · 5 de Juny de 2009. 12:56h.

Un grup de delinqüents venia al Marroc ciclomotors robats

Robaven fins a sis motocicletes d'un mateix carrer en una sola nit

Un grup de delinqüents venia al Marroc ciclomotors robats

Peces de les motos robades

Els Mossos d’Esquadra ha realitzat una acció policial en la lluita contra les màfies i el crim organitzat instal·lades a Catalunya, que ha permès desarticular una xarxa delinqüencial dedicada al robatori de motocicletes i ciclomotors, que actuava en tota l’àrea metropolitana de Barcelona. L’operació es va iniciar després que es detectés un augment en el robatori i furt d’ús de motocicletes i ciclomotors dins d’Àrea Metropolitana de Barcelona, lloc on es concentren el major nombre de vehicles d’aquesta mena.
 
La policia va constatar que en una sola nit i en un mateix carrer s’havien arribat a sostreure de tres a sis motocicletes. Els Mossos expliquen que en molts d’aquests casos els propietaris dels vehicles havien col·locat un cadenat tipus pitó o una mesura de seguretat com una pinça,  però això no va evitar que els robessin les motocicletes.
 
La Unitat Central de Tràfic Il·lícit de Vehicles va iniciar una investigació encaminada a la recerca, ubicació i detenció de les persones relacionades en organitzacions delictives dedicades a efectuar robatoris amb força de motocicletes en territori català.
 
Es va poder determinar també que els membres d’aquesta xarxa delinqüencial formaven part d’una organització delictiva molt activa, assentada a les comarca del Barcelonès, principalment a les localitats de Santa Coloma de Gramenet, Barberà del Vallès i Badalona.
 
Posteriorment, els avenços de la investigació varen permetre observar que el grup investigat s’integrava en un sistema organitzat i jerarquitzat, format per persones  joves de nacionalitat marroquina i originaris, majoritàriament, de la mateixa àrea administrativa del Marroc.
 
La investigació també ha permès observar que tot i que la seva activitat delictiva era variada i es dedicaven també a altres delictes com poden ser la receptació i el tràfic de drogues, la seva activitat principal es centrava en la comissió de robatoris de motocicletes i ciclomotors de petita cilindrada (50cc, 75cc i 125cc), així com també en el robatori de les furgonetes que posteriorment utilitzaven per traslladar les motos robades.
 
Totes les motocicletes sostretes eren desmuntades per peces i traslladades, camuflades entre altres tipus de carregues dins de furgonetes de grans dimensions, cap al Marroc on eren novament muntades i venudes.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pep, barcelona, 05/06/2009 - 14:28

i les bicis! Vinga home, això és un problema i o bé l'agafem ara o serà impossible acabar amb aquesta m.....! Els lladres a la presó, en el seu país els hi tallarien les mans.