Barcelonès · 5 de Juliol de 2013. 20:26h.

Un històric del PSC de l'Hospitalet es passa a UPyD

José Conde, extinent d'alcalde, es dóna de baixa dels socialistes perquè "no hi ha ni direcció ni rumb"

Un històric del PSC de l'Hospitalet es passa a UPyD

José Conde, davant la Ciutat de la Justícia a l'Hospitalet

José Conde, exregidor i extinent d'alcalde del PSC a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, s'ha donat de baixa del partit després de més de trenta anys de militància. Conde, a més, ha confirmat a e-notícies que amb gairebé tota seguretat la propera setmana es farà efectiva la seva entrada a UPyD.

El ja exsocialista ha assegurat que ha decidit deixar el PSC perquè "no estic d'acord amb les actuacions que està portant a terme darrerament la direcció, ni pel que fa a Catalunya ni a nivell de tot l'Estat".

"No hi ha direcció, ni rumb, sembla que hi hagi quatre o cinc partits diferents", ha afegit abans de dir que un dels punts de conflicte és també "la postura" dels socialistes catalans pel que fa al dret a decidir.

"No hi estic d'acord -ha insistit-, a l'Hospitalet prenen una determinació i a la resta del partit en prenen una altra". "Tampoc crec que sigui correcta la direcció que han pres les joventuts del partit", ha dit en referència al manifest a favor del dret a decidir signat pel jovent de CDC, ERC, PSC, CDC, IC i EUiA.

Malgrat tot, ha remarcat que "no estic en contra del dret a decidir, crec que sí s'ha de votar però primer s'ha de discutir i informar a la ciutadania". "És un tema molt important i s'ha de parlar amb els militants, sincerament crec que el PSC no està preparat per abordar un tema com aquest", ha manifestat.

Pel que fa a deixar la política ha contestat amb rotunditat: "d'això res". Preguntat sobre quin serà el seu nou partit, Conde, malgrat que encara no té res tancat, ha dit que "serà UPyD, perquè defensa el mateix pel qual jo he estat treballant durant molts anys". Això sí: "és una decisió que he de consultar amb la família, però els propers dies seran molt importants i segurament la propera setmana ja podria estar fet".

Preguntat sobre si s'ha plantejat en algun moment entrar a Ciutadans ha explicat que "no sé perquè hi ha rumors de que hi aniré, però no, no és el partit que jo triaria", I és que ha argumentat que "vull afiliar-me a un partit que reculli opinions d'àmbit estatal i no només autonòmic com passa a Ciutadans, per això prefereixo UPyD".

Conde, en efecte, va mantenir l'any 2011 un conflicte amb la direcció del PSC, després que demanés fer unes primàries abans de les darreres eleccions municipals i disputar el primer lloc de les llistes a l'actual alcaldessa, Núria Marín. El llavors cinquè tinent d'alcalde de l'Hospitalet va carregar contra José Zaragoza i el va acusar de menysprear-lo. "Es van portar molt malament", assegura ara al respecte.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#27 Lluïsa, Valencia, 08/09/2013 - 12:10

Sondeo de Feedback para ' La Vanguardia '( 08-09-2013) ... en unas elecciones en el escenario catalán , capítulo aparte merece la eclosión de UPyD en la comunidad autónoma de Cataluña que obtendría hasta 2 escaños .................. http://www.lavanguardia.com/politica/20130908/54380131617/pp-resis

#26 El conder mor., murcia, 03/09/2013 - 14:27

El perrito faldero del Corbacho, yo creo que le enviaba sms hasta para felicitarle por haber cagado bien cada noche...Hasta que le hizo el feo de traicionarle. ¿Qué puede aportar este tipo a la política catalana? CERO ZAPATERO.

#25 Guillermo Cristóbal Gutiérrez, Canarias, 01/09/2013 - 11:15

Mi querido amigo y compañero, bueno, ex, me has dejado de piedra, por supuesto que respeto tu decisión, como te dije yo tampoco colaboro con el PSOE de Canarias, pero eso no quiere decir que no sea socialista y siga militando en el que fue tu partido, en el PSC de Catalunya.
Un abrazo.

#24 Alan, Barcelona, 27/07/2013 - 00:23

El próximo 5 de septiembre Rosa Díez, José Conde y Ramón de Veciana en L´Hospitalet de Llobregat en un acto para todos los ciudadanos: "La fuerza de la unión: federalismo e igualdad" https://www.facebook.com/photo.php?fbid=553457868049560

#23 ricardo, hospitalet de llobregat, 08/07/2013 - 20:48

cada persona es muy libre se expresarse por que estamos en democracia ( Pero sin insultar) alguien sabe realmente como esta el psc en hospitalet los que le llaman fascista( a Conde) mas vale que se miren la barriga por que de fascismo en un partido democrático como lo tuvo que padecer en primarias