Publicitat
Barcelonès · 8 de Febrer de 2012. 13:04h.

Vaga de treballadors de TMB durant el congrés de mòbils

ERC i PPC critiquen la convocatòria perquè "no és el que li convé a la ciutat"

Els treballadors d'autobusos i metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han aprovat durant la primera de les dues assemblees convocades per aquest dimecres convocar una vaga per als dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març, coincidint amb el Mobile World Congress que organitzarà la capital catalana, una mesura que s'haurà de confirmar en la segona reunió que se celebrarà aquesta tarda.

En aquest sentit, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella ha dit que "aprofitar un moment singular per aconseguir un major ressò és legítim, però no és el que li convé a la ciutat".

Per la seva banda, el del PPC, Alberto Fernández Díaz, ha manifestat que "els treballadors de TMB han de ser conscients que no poden defensar els seus drets perjudicant els interessos dels ciutadans ni la imatge de la ciutat. Amb aquesta vaga perdrem tots: Barcelona, els barcelonins i els propis treballadors".

TMB també ha lamentat la convocatòria perquè "perjudica greument" als ciutadans, l'economia i la imatge de la ciutat. En un comunicat, ha criticat la decisió presa en assemblea, perquè "s'utilitzen les reivindicacions d'augments salarials d'un col·lectiu concret" per impedir el dret a la mobilitat dels ciutadans, i perjudicar la reputació internacional de la ciutat.

En aquesta primera assemblea els treballadors de TMB han aprovat també altres mesures, com anar a diferents actes en què participi l'alcalde, Xavier Trias, per "recordar-li que està incomplint el conveni" i manifestar el seu rebuig a les pujades tarifàries i retallades de serveis.

24 Comentaris

Publicitat
#13 blackbit, Barcelona, 12/02/2012 - 00:48

Manifesta la teva solidaritat amb els companys/es en lluita d'autobusos/metro de TMB ... Defensem el transport públic ! Si estàs amb ells/elles, signa la següent petició online! :

"Sr Xavier Trias, els usuaris/es donem total suport a la VAGA dels treballadors/es de TMB - http://ves.cat/a6Bf

#12 Albert, Barcelona, 09/02/2012 - 12:48

Conec poques empresas (cap¿?) que aquest any, el passat o potser el vinent incrementin el sous als seus empleats, bàsicament n'acomiaden d'empleats.. El xantatge és totalment inacceptable, tinguin raó o no la tinguin segons el conveni. Prou de plorar tant al sector public!

#11 ramon, barcelona-c, 08/02/2012 - 23:09

CGT y CNT de tristisimo palmarés deberían prohibirse y disolverse por ley . Hasta cuando tendremos que esperar para que CCOO y UGT
no tengan ningún tipo de ayuda del estado .Esta cuadrillatienen tan pocas entendederas que no saben el mal que pueden llegar a provocar sobre la economía local.

#10 Faithless, Barcelona, 08/02/2012 - 21:00

No tenen vergonya els importen un pebrot els molts diners que perdrà la ciutat amb la seva injustificada acció. Guanyen molt més que la immensa majoria de ciutadans. Què més volen?

#9 Vi­ctor, Barcelona, 08/02/2012 - 18:08

Doncs tot el meu suport a la convocatòria! Mentre els directius segueixin enriquint-se a TMB, qualsevol manifestació serà digna http://superviventcatala.blogspot.com/2011/12/tots-malbaraten-barcelona-tmb.html.