Publicitat
Bages · 12 de Desembre de 2011. 21:10h.

Beneït Eix Diagonal

La nova via escurça les distàncies entre la Catalunya central i la costa

Beneït Eix Diagonal

Una imatge de l'Eix Diagonal

No està desdoblat en la seva integritat i tampoc passa per Manresa, però l'Eix Diagonal -inaugurat el dia 2 per la Generalitat- ha escurçat les distàncies entre la Catalunya central i la costa. Ciutats com l'esmentada Manresa o Igualada queden ara a tres quarts d'hora de Vilanova i la Geltrú.

En una època de retallades pressupostàries -Foment ha deixat penjats entre altres la connexió entre l'autovia de Lleida i l'autopista de Girona per Castellbisbal- una infraestructura com aquesta pot ajudar al desenvolupament de comarques colpejades per la crisi com l'Anoia o el Bages.

En efecte, Artur Mas va inuagurar fa uns dies els 28 quilòmetres de l'Eix Diagonal que encara no estaven operatius. Els altres 39 ja funcionaven des del passat estiu. Les obres per configurar aquesta via van començar el febrer de 2010 i han inclòs trams de nova construcció i trams que s'han recolzat en les carreteres C-15 i C-37 ja existents.

El pressupost de l'Eix Diagonal ha estat de 368 milions d'euros, que s'han finançat mitjançant el sistema de concessió d'obra pública. D'aquesta manera, es culmina la connexió entre el Garraf, l'Alt Penedès, l'Anoia i el Bages, la qual cosa potenciarà les comunicacions intercomarcals i millora substancialment la mobilitat a l'entorn de les principals poblacions del recorregut.

L’Eix ha entrat en funcionament en dues fases: el juliol passat van entrar en funcionament 38,7 quilòmetres, corresponents als trams Igualada-Castellfollit del Boix (nova construcció); Sant Salvador de Guardiola-Castellfollit del Boix i Igualada-Font-rubí (tasques d’adequació). Aquest desembre, s'han inaugurat la resta, 28 quilòmetres, tots de nova construcció, 13 dels quals tenen les característiques d'autovia.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 angel, krddu, 13/12/2011 - 17:44

Clar de peatge, si vas a Andalusia tot de franc ò a Madrid reasfaltar tota la nit i dia en autopista de franc i aqui la N340 a pendre per cul, ah! pels catalans. Volem la independència.

#1.1 anna, vng, 13/12/2011 - 18:54

#1

no, no és de peatge