Publicitat
Barcelonès · 6 de Setembre de 2009. 18:27h.

Bohigas: Barcelona pot esdevenir "un urinari públic"

L'exregidor d'urbanisme denuncia la "degradació" de la ciutat

Bohigas: Barcelona pot esdevenir "un urinari públic"

Oriol Bohigas, president de l'Ateneu Barcelonès, en un acte amb Maragall

L'arquitecte i exregidor d'Urbanisme Oriol Bohigas dóna un seriós toc d'atenció a l'alcalde Jordi Hereu en la polèmica sobre la degradació de la ciutat i considera que Barcelona pot convertir-se en un "urinari públic". En un article a El Periódico s'arrenglera amb els crítics i denuncia "la brutícia enquistada, el soroll, la mala educació, les obres desorganitzades, els usos descontrolats de l’espai públic, la delinqüència de carrer, el botellón, els top manta, etcètera".

"Realment és desesperant veure -continua- com aquella Barcelona il·lusionada i prometedora de la primera democràcia i dels Jocs Olímpics ha acabat –o té el perill d’acabar si les autoritats no assumeixen llur autoritat o si no es resolen els grans problemes socials i llurs precedents econòmics– en un urinari públic, alternat amb les urgències d’un prostíbul arrossinat".

En la seva opinió, "la degradació del porxo de la Boqueria és molt cridanera i molt noticiable, però hi ha casos de més envergadura, com és, per exemple, la degradació lenta però segura de moltes places i molts parcs construïts fa 25 anys. Podríem dir que el que passa a la Boqueria –o al carrer de Petritxol, o a la Rambla, o als entorns de la plaça Reial– és només l’aparador d’una situació nefasta que afecta una gran part de Ciutat Vella".

Bohigas qüestiona també dos dels darrers projectes urbanístics: "la plaça dels Països Catalans està tota destrossada, anul·lada i ridiculitzada per culpa d’unes obres que fa anys que duren i que han ocupat el que en resta amb serveis i deixalles de l’obra pública" en al·lusió a les obres de l'AVE i "al Parc Joan Miró la catàstrofe encara és més punyent: el projecte executat l’any 1981 fou el resultat d’un concurs molt polèmic en què es van discutir temes essencials per al futur del mètode, l’estil i la gestió de l’espai públic".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 montse, cambrils, 07/09/2009 - 11:31

barcelona es degrada com tot el pais es el preu que hem de pagar al manar o no de gent incompetent

#15 Guillém de Varòic, Varòic, 07/09/2009 - 11:19

més de 30 anys de PSOEcialisme ja les tenen aquestes coses.

#14 Hug, Begur, 07/09/2009 - 10:42

Catalunya ja fa temps que es l urinari d´espanya. S ens pixen com volen amb el cuento que som rics.

#13 ccc, bcn, 07/09/2009 - 09:50

Joel Garrido, Catalunya és l'únic lloc dle món on els pobres creen guetos i es margines, els pobres exploten als rics. Els guets els creen els poderosos per tenir controlat als inferiors i no barreixar-se, no fos cas q una filla seva es cases amb un

#12 ccc, bcn, 07/09/2009 - 09:47

imagino q els responsalbes debian estar pensant en altres coses, més importatns, sens dubte. D'altre banda, només saben solucionar els problemes si poden embargar una conta corrent. Tindrem putes i trileros, però parlaran català i tots contents