Publicitat
Baix Empordà · 17 d'Abril de 2013. 15:33h.

Busos directes a l'aeroport de Girona als municipis de costa de l'Empordà

Hi haurà 12 expedicions diàries d'anada i 12 de tornada des de Palafrugell

El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat del director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i dels representants de diversos municipis i consells comarcals, ha presentat aquest matí l’Estudi de millora del transport públic a la Costa Brava on la principal novetat és el reforç de les connexions dels municipis de l’Empordà amb els aeroports de Girona i Barcelona, ja a partir d’aquest estiu. 

Aquest mesos de juliol i agost hi haurà expedicions diàries que connectaran l’aeroport de Girona amb els principals municipis de la costa del Baix Empordà: Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Platja d’Aro i Sang Feliu de Guíxols. 

D’aquesta manera, s’establiran 12 expedicions diàries d’anada i 12 de tornada des de Palafrugell, de les quals 4 faran parada a l’estació de tren de Caldes de Malavella, on es coordinaran amb els serveis ferroviaris que connecten amb Barcelona. El preu d’aquest servei serà de 8 euros per bitllet.

En una segona fase es preveu la creació de nous serveis, que entrarien en funcionament l’estiu de 2014. Serien 2 expedicions diàries d’anada i 2 de tornada des de Begur, perllongant algunes de les expedicions actuals amb Girona i la Bisbal d’Empordà; i 2 diàries per sentit des de l’Escala. També es contempla el perllongament fins a Cadaqués de l’actual servei Roses-Aeroport de Girona, que disposa de 2 expedicions d’anada i 2 de tornada a l’estiu.

Pel que fa a l’aeroport del Prat, l’estudi proposa mantenir la mesura impulsada l’estiu passat de prolongar alguns serveis de la Costa Brava fins a la terminal 2. Així, es preveuen 8 expedicions d’anada i 8 de tornada des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost entre Torroella de Montgrí i l’aeroport del Prat, amb parades també a l’Estartit, l’Escala, Pals, Begur, Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Platja d’Aro, S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. I també en la línia de Cadaqués amb Barcelona, amb 8 expedicions d’anada i 8 de tornada en el mateix període, parant a Roses, Empuriabrava i Castelló d’Empúries.

Pel que fa a les comunicacions amb la ciutat de Girona, i a partir del segon semestre de 2013, es reestructurarà l’actual servei Blanes-Lloret-Girona de manera que es garantirà durant tot l’any 1 expedició cada hora en feiners i cada dues hores en dissabtes, diumenges i festius, entre les 7.00h i les 21.00.

I també s’aprofitarà la millora amb l’aeroport de Girona i els municipis de la costa sud del Baix Empordà fent parar 8 expedicions d’anada i 8 de tornada a l’estació de tren de Girona, coordinant els horaris amb els serveis ferroviaris del TAV.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 david, Aeropuerto , 05/08/2013 - 10:41

El aeropuerto es pequeño aunque es suficientemente comodo.