Publicitat
País Valencià · 30 de Maig de 2011. 18:01h.

Camps suprimeix la immersió lingüística en valencià

Acció Cultural creu que és una "nova agressió a la llengua i cultura dels valencians"

Camps suprimeix la immersió lingüística en valencià

Paco Camps, en una foto d'arxiu

El conseller d'Educació de la Generalitat valenciana, el popular Alejandro Font de Mora, ha anunciat que s'implantarà un model educatiu únic, a partir del curs 2012-13, que significarà en la pràctica l'eliminació de les línies d'ensenyament en valencià.

El nou sistema impartirà les classes en castellà, anglès i valencià, amb l'objectiu d'arribar a un 33% en cada llengua. L'anunci del conseller d'Educació significa que els estudiants d'aquesta comunitat deixaran de tenir la possibilitat d'estudiar en programes d'incorporació progressiva de la llengua pròpia i programes d'ensenyament en valencià.

L'executiu de Francisco Camps ha manifestat que el nou model "assegura una presència ferma del valencià perquè s'instal·larà de nord a sud i d'est a oest del territori". El sistema que adoptarà la Generalitat valenciana és similar al gallec, on també governa el PP.

Per la seva banda, Acció Cultural del País Valencià ha indicat que eliminar les anomenades línies en valencià en l'ensenyament públic significa "una nova agressió a la llengua i la cultura dels valencians". Aquesta entitat ha tillat al govern autonòmic de practicar "el més profund antivalencianisme".

"En una Europa cada vegada més globalitzada i plurilingüe, pretendre tancar televisions públiques o acabar amb l’ensenyament en llengua pròpia són mesures que van contra la direcció de la història i contra l’opinió majoritària de la societat", han manifestat.

Acció Cultural del País Valencià ha afegit que "a més, en el nostre cas, són iniciatives que ataquen també la qualitat: tothom sap que TV3 és la televisió de més qualitat en la nostra llengua, com també ho són les anomenades línies en valencià dins del conjunt de l’ensenyament".

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#18 Francesc, Barcelona, 01/06/2011 - 01:44

Frank, amb tots els respectes, però la supervivència del català es troba en gran proporció en l'actitud dels castellanoparlants en tot el domini lingüístic del català/valencià. I també, en l'autoestima dels valencianocatalanoparlants a l'hora de fer present i reivindicar l'idioma.

#17 Frank, Berga, 31/05/2011 - 20:37

Francesc los sentimientos a un idioma no son ni de izquierdas ni de derechas, yo entiendo tu preocupacion por tu idioma y espero que entiendas a estos catalanes de nuestra tierra que se preocupan por su otro idioma el castellano cuando se le intenta menospreciar.

#16 xicu, formentera, 31/05/2011 - 12:40

una senyal mes del complexa que per el pp (i part del psoe) es se valencia . s´es mes si ets espanyol, alla ells fer de cambres dels madrilenys ,lis dona molta feina.

#15 andreu, bcn, 31/05/2011 - 12:27

Això es el que treuen els indepes d'atiar el conflicte a regions o no ténen l'aparell gubernamental a favor.

El Català perd la guerra en que l'han ficat els indepes. Si fas triar als Valencians entre imposició del català o unionisme... ja veieu que escullen.

Cambiareu d'estratégia? Ho dubto.

#15.1 Francesc, Barcelona, 31/05/2011 - 14:24

Ui, ui, ui, Andreu, atorgues massa influència als independentistes. L'autoodi dins de gran part de la societat valenciana i, per descomptat, dins dels seus dirigents actuals és intensíssim. Però hi ha Compromís, per fi:.una força valencianista.

#14 Pol, Llagostera, 31/05/2011 - 12:20

Quin problema hi ha amb la immersió lingüística? Totes les persones que han estudiat amb la immersió lingüística quan acaben els estudis saben les dues llengües perfectament, ha de ser així, no? O és que realment es vol és que desaparegui el català? Creeu problemes d'on no n'hi ha

#14.1 andreu, bcn, 31/05/2011 - 13:08

El problema es el despreci per L'Espanyol i per la realitat histórica de la Nació Espanyola.

Si l'Espanyol decaigués no l'ajudarien... seguiria la persecució actual a la majoria castellanoparlant.

Els catalanistes volen una única llengua. Per més que la cosa de la dualitat ara els ajuda.

#14.2 Pol, Llagostera, 31/05/2011 - 13:51

Com vols que l'espanyol decaigui?! La que té més números per a que decaigui és la llengua menys respectada i menys protegida, que és el català. I això és el què volen. El despreci a l'espanyol d'alguns es degut a l'atac que sempre s'ha fet contra el català. No cal posar exemples.