Publicitat
Bages · 20 d'Octubre de 2009. 13:45h.

Cardona recorda els seus morts

Homenatge als 75 miners morts a les mines de sal

Cardona recorda els seus morts

Entrada del parc on es col·locarà l'estàtua

L’Ajuntament de Cardona homenatjarà els 75 miners que van morir a la mina de Cardona amb la instal·lació d’una estàtua en el seu record. Així ho ha anunciat l’alcalde de Cardona, Josep M. Sala en el transcurs dels actes de celebració de la festivitat de Santa Bàrbara, patrona dels miners.

Amb aquesta iniciativa Cardona "vol retre homenatge a totes les persones que van treballar a la mina, i de manera especial, a les que hi van perdre la vida". L’estàtua, de la qual s'ha presentat una reproducció a escala reduïda, "serà de bronze, medirà aproximadament 1,7 metres d’alçada i la intenció dels responsables municipals és col·locar-la a l’entrada del Parc Cultural de la Muntanya de Sal".

El monument és obra de l’artista Ramon Oms que ha reproduït la imatge d’un miner extreta d’una fotografia antiga de les mines de Cardona. El conjunt és completa amb una pala, una barrina i un llum de carbur, eines associades tradicionalment a la mineria.

L’alcalde ha explicat també que "al costat de l’estàtua es col·locarà una inscripció en record de tota la gent que va treballar a la mina i amb els noms de totes les persones que hi van perdre la vida". En aquest últim cas l’Ajuntament "respectarà la decisió de les famílies a inscriure els seus familiars desapareguts al memorial".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat