Publicitat
Segrià · 28 de Març de 2009. 15:30h.

Catalunya recupera un llac interior

S'acaba l'ompliment de l'Estany d'Ivars

Catalunya recupera un llac interior

Final de l'ompliment de l'Estany d'Ivars

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha participat aquest dissabte en els actes de celebració del final de l’ompliment de l’Estany d’Ivars i Vilasana. 

L’inici de l’acte ha consistit en l’aixecament de les pales al sortidor al costat de Ca l’Aragonès, al terme municipal de Vilasana. Posteriorment, la comitiva s’ha traslladat a una altre part de l’Estany, corresponent al terme d’Ivars d’Urgell, molt propera a la zona humida, en la qual s’ha fet la plantada d’uns arbres.

De forma paral·lela s’han organitzat diverses activitats lúdiques, amb rutes a cavall al pàrquing de Vila-sana; esmorzar popular, a la carpa instal·lada a l’inici de l’itinerari principal de la zona d’Ivars; plantada d’arbres, i visites guiades ornitològiques.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Ramon, Mollerussa, 29/03/2009 - 14:31

L'estany d'Ivars es va crear amb el Canal d'Urgell, es la part mes fonda del Pl d'Urgell i amb el rec a manta era la part inundable. De totes formes te un metre o dos de fondaria, es una bona noticia. Es va desecar als anys 50 n comprar-ho al Duc de S

#6 pere, bcn, 29/03/2009 - 11:52

galldindi, això que dius de les picades no ho havia sentit mai. El van dessecar per la mateixa raó que estan eliminant la selva amazònica, per convertir-ho en camps.
Si no hi ha porqueria i hi han ocells, no hi haurà problemes de mosquits.

#5 Lo galldindi, Utxafava, 28/03/2009 - 22:11

akest estany el van assecar perquè els mosquits es menjaven a picades la gent de la vora....anem arreglats!!

#4 antibabaus independentista, Catalunya verda, 28/03/2009 - 21:41

Joan de London, senzillament em fas fàstic. El que és una merda és el liberalisme econòmic ecocida i la dreta fastigosa en la que tu milites. Au, desapareix del mapa, si us plau.

#3 Pere Mas, esplugues, 28/03/2009 - 17:18

És l'ESTANY d'Ivars. A Catalunya no n'hi ha, de llacs (vegeu el DECLC de Coromines).