Publicitat
Osona · 7 de Gener de 2010. 14:40h.

CCOO, contra l'Ajuntament de Vic

Considera "molt greu" denunciar immigrants 'sense papers'

CCOO, contra l'Ajuntament de Vic

Vic demana denunciar immigrants irregulars

CCOO de Catalunya considera "un fet molt greu en una societat democràtica el Decret de l’Ajuntament de Vic que insta a denunciar les persones immigrades empadronades al municipi que es trobin en situació irregular".

"La decisió de l’ajuntament osonenc vulnera la Constitució Espanyola i diferents lleis de rang orgànic: el dret constitucional a la intimitat de les persones, la Llei de Protecció de Dades, la Llei del Règim Local, i la Llei d’Estrangeria en el seu article 45 sobre la regularització per l’arrelament", denuncien.

CCOO de Catalunya demana als partits que governen el municipi "coherència amb els compromisos que han fet a Catalunya a través del Pacte Nacional per a la Immigració, i també a la Llei d’Acollida que està a punt de ser aprovada pel Parlament de Catalunya amb el vot a favor d’aquests partits". El Sindicat també demana "coherència amb les recomanacions de les dues entitats municipalistes a les quals pertanyen".

Així mateix CCOO reclama a la Generalitat de Catalunya, sobretot a la Conselleria d’Acció social i Ciutadania i a la Secretaria per a la Immigració, "un posicionament més ferm davant el decret de l’Ajuntament de Vic, un decret que posa en qüestió tota la política d’immigració de la Generalitat, sobretot el Pacte Nacional i la Llei d’acollida".

Finalment CCOO reclama també a la Federació de Municipis i a l’Associació de Municipis "una intervenció activa per a defensar el paper democràtic i integrador dels poders locals i evitar que un fet com aquest contamini a d’altres municipis i posi en perill la convivència i la cohesió social".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 javier, Madrid, 15/01/2010 - 18:27

Me parece perfecto la iniciativa del Ayto de Vic. Un señor que esta de turista no deberia poder empadronarse ya que eso implica DERECHO A LA SEGURIDAD SOCIAL que pagamos los que trabajamos. Me parece vergonzoso que les llamen racistas

#14 Daserrout, BCN, 08/01/2010 - 12:57

Què s'han pensat els COCOs. ?. Un ajuntament amb seny i aquests esquerranosos el denuncian. Inmigrants il·legals expulsió JA¡¡¡. No trabareu cap sindicat que dongui menjar o acullida als inmigrants, però s'esl ompla la boca de grans declaracions.

#13 Alexia, Manlleu, 08/01/2010 - 12:21

Tots els ajuntaments haurien de fer com el de Vic. CC.OO. és una organització que només es defensa a ella mateixa i les sues subvencions i no representa a quasi ningú.

#12 luis, barcelona, 07/01/2010 - 23:46

Conozco a varios immigrantes con familia que hace años que viven todos del CARITAS, jamás han dado un palo al agua. Si alguno del pais va a pedir algo le contestan que no hay fondos
Escribo esto con miedo porque...
A lo mejor me llamais RACISTA

#11 Tià, Paisos Catalans, 07/01/2010 - 23:45

Lo que heu de exigir es que el sou minim interprofessional sigui de 1800 euros al mes,8 hores al dia,5 dies a la setmana,i 30 dies vacances al anys.Llavors creure amb vosaltres;o sino esteu fent el joc als politics i empresaris sense escrupols.ESCLAUS NO