Publicitat
Barcelonès · 13 de Desembre de 2012. 11:46h.

Cent anys venent loteria

L'administració el Gato Negro edita postals commemoratives

Cent anys venent loteria

Una fotografia antiga de l'Administració

La popular administració de loteria el Gato Negro de Barcelona compleix els seus primers 100 anys de vida. Coincidint amb l'efemèride, l'administració ha editat una sèrie de 10 postals commemoratives il·lustrades per Juanjo Saez i amb textos que recorren diverses anècdotes de la història de l'establiment.

L'administració de Loteria nº 44 de Barcelona va ser concedida, de nova creació, a Doña Ernestina Baró i Puig el dia 13 de desembre de 1912 si bé no és des de l'any 1932 que s'ubica al carrer Pelai -abans havia estat al costat del Molino uns anys- i a la Ronda Sant Antoni.

Un cop situada en l'ubicació actual, el Gato Negro comená a repartir sort amb el 2on premi del Sorteig Extraordinari de Nadal del 1938 i posteriorment reparteix de nou el 2on premi al 1951 i, dos anys després el 3er.

Els responsables de l'administració recorden que, degut a la proximitat als centres d'oci de l'època, entre els seus clients han comptat amb personalitats com Antonio Machín, Gila o Lola Herrera.

De fet, van ser els propis clients els que van batejar l'administració amb el nom de Gato Negro arrel d'un calendari de gats que hi havia a la loteria. De seguida van començar a arribar gats negres de peluix, de ceràmica, de fusta... També l'èxit de clients d'altres províncies va propiciar el servei d'enviaments primer i la construcció d'una pàgina web més tard.

La fama d'aquesta administració es va ampliar amb els sortejos de Nadal de 2003, 2004 i 2010 i al sorteig de El Niño de 2004 de la mateixa manera que amb premis milionaris en altres sortejos i apostes com ara una Primitiva de 6 encerts el 15 de novembre de 2003.

Durant aquests 100 anys, quatre generacions de la mateixa família han mantingut oberta  l'administració, objecte de pelegrinatge per a molts aficionats a buscar la sort en forma de dècims o apostes de loteries.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat