Publicitat
Maresme · 1 de Juny de 2011. 20:42h.

CiU acusa el PSC de fer votar més de 20 avis d'una residència

A canvi "d'una xocolatada o una sessió de cinema"

CiU acusa el PSC de fer votar més de 20 avis d'una residència

Imatge de la Residència Florida Dorada (Foto: www.floridadorada.com)

CiU ha denunciat la manipulació de vots d'ancians, a favor del PSC, a Caldes d'Estrac. Segons un comunicat de la secció local, "personal sanitari de la Residència Florida Dorada de Caldes, amb l’ajuda d’un mateix transportista, anaven situant al col·legi electoral, els interns i malalts del centre, de tres en tres, enmig de somriures de complicitat dels interventors i dirigents del PSC presents".

"Varen ser més de 20 els casos detectats fins que un interventor de CiU va demanar explicacions a un altre del PSC. Llavors, curiosament, es van interrompre els viatges, començant pels que en aquell moment, ja es disposaven a baixar del cotxe que els portava", afegeixen.

"Les escenes que varen protagonitzar aquests pobres i manipulats 'votants' resulten d’allò més patètiques i alhora dramàtiques i vergonyants. Alguns demanaven la xocolatada que se’ls havia promès, altres parlaven d’una sessió de cinema i fins i tot alguns, impossibilitats, acudien a l’urna on l’assistent de la residència, dipositava 'amablement' el seu vot. També hi havia aquells que el seu estat demostrava que no eren amos dels seus actes", expliquen.

També diuen que "totes aquestes persones van anar a votar. Segons la directora del centre en exercici del seu dret constitucional per fer-ho. Segons la realitat, persones sense criteri, manipulats i en alguns casos, mentalment incapacitats, això sí, amb una única papereta de vot disponible i 'preparada' a l’efecte".

"En definitiva, una pràctica que hauria de fer caure la cara de vergonya als qui la van protagonitzar, que se les donen de molt democràtics i que a sobre, amb el seu afany de manipular i la seva resistència a acceptar el veredicte de les urnes, llencen falses acusacions sobre suposades 'compres' de vots per part de CiU, tal com ha fet el Sr.Rangel, del qual, lamentablement, a Caldes coneixem la seva 'altra cara' de Delegat del Govern", afirmen.

També demanen que "ningú pensi que el que s’explica és una calumnia sense fonament. Ens ho hem pensat dues vegades abans de fer-ho, però les proves i testimonis dels fets són aclaparadores i la denúncia i la seva corresponent instrucció, ja està en marxa. Fins i tot, ja es parla també d’eleccions anteriors".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 sulfuro sulfuro, Barcelona, 02/06/2011 - 20:52

Muy moderado el PSC.
En algún pueblo de la serranía de Huelva la cotización del voto al candidato socialista alcanzó el jamón.

#8 Robert, Barcelona, 02/06/2011 - 11:28

Ah! i que a altres pobles hi hagi indesitjables que facin coses similars, tampoc. A Caldes, la trampa va servir perquè el PSC mantingués els mateixos regidors. En un poble petit, 25 vots són molts vots, encara que siguin de malalts i discapacitats, que són més fàcils de manipular !

#7 Robert, Barcelona, 02/06/2011 - 11:06

Això de la rivalitat a Caldes no és excusa. Mentre els vots dels malats de la residència ho va poder veure tothom que estava al col·legi electoral, l'acusació de que CiU "comprava" vots a 50€ no l'ha confirmat ningú, perquè es falsa.

#6 Marga, bcn, 02/06/2011 - 10:00

Us asseguro que ho he vist fer (i coses pitjors) a gent de CiU, pregunteu per Mediona, que no queda gaire lluny...

#6.1 JJJ, Lleida, 02/06/2011 - 10:11

Que els altres ho facin no els exculpa, sino que avala la teoria dels indignats, sobre lo falsa que es l'actual democracia que tenim. De no pendre mesures la cosa s'escaparà de les mans aviat, i mes d'un carrec politic saltarà pel balcò.

#6.2 Montse, Barcelona, 02/06/2011 - 10:19

Marga, denuncii aquí mateix aquestes coses "pitjors" que vostà diu saber, però que es calla.

Quina serà millor ocasió que aquesta?

L'esperem amatents.

#6.3 PP Zara-gossa, Nicaragua de Dalt, 02/06/2011 - 10:32

Gràcies Marga, ja pots passar a cobrar per Nicaragua

#5 Ramon, Igualada, 02/06/2011 - 07:44

A Igualada tambe es va fer quelcom per l'estil.
PERO LA GARROTADA VA SER INMENSA
Finalment el ciutada s'ha adonat que la secta PSC es lo pitjor que hi ha