Publicitat
Barcelonès · 18 de Maig de 2010. 15:07h.

CiU acusa Hereu de negar-se a rehabilitar la casa de Verdaguer

Jaume Ciurana lamenta que "sembla que la figura de Jacint Verdaguer els hi faci nosa"

CiU acusa Hereu de negar-se a rehabilitar la casa de Verdaguer

Una imatge de Vil·la Joana

CiU ha denunciat que "el Govern de Jordi Hereu es nega a rehabilitar la Vil·la Joana de Vallvidrera, on visqué i morí el poeta Jacint Verdaguer". El regidor, Jaume Ciurana, i el president a Sarrià-Sant Gervasi, Joan Puigdollers, lamenten que el Govern i el Grup d'ERC "no donin suport a una iniciativa de la formació nacionalista per mantenir la masia i actualitzar el projecte museístic".

CiU ha presentat "una proposició per tal d'expressar la necessitat d'intervenir amb urgència a la Vil·la Joana de Vallvidrera". Jaume Ciurana, que ha defensat la iniciativa, ha explicat que "el Museu-Casa Verdaguer, situat al cor de la serralada de Collserola, ocupa una masia agrícola del segle XIX, la Vil·la Joana, on viure i morí l'any 1902 el poeta Jacint Verdaguer, representant de la Renaixença de les lletres catalanes".

En aquest sentit recorden que "el Museu-Casa Verdaguer no ha estat objecte d'actualització i modernització del seu projecte museístic des de la seva creació l'any 1963, amb excepció de les activitats desenvolupades amb motiu de la celebració de l'Any Verdaguer de 2002". "Hi ha una evident necessitat d'obres de manteniment i rehabilitació patrimonial de la casa pairal, la Vil·la Joana de Vallvidrera, com a centre del Museu d'Història de la Ciutat", afegeixen.

Només el Grup del PP ha donat suport a la iniciativa de CiU. Jaume Ciurana ha lamentat el sentit del vot del Govern bipartit, PSC i ICV, i el Grup d'ERC. "No entenem les seves raons, sembla que la figura de Verdaguer els hi faci nosa", ha dit el regidor.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 So barretinaire, manresa, 18/05/2010 - 21:47

Catalunya, patria dolça,
com es perden tes costums!,
lo de casa se t'empolsa
i amb lo d'altres te presums:
tes cançons les oblidares,
tos castells los aterrares,
en les flors de l'hort dels pares
ja no troba el fill perfums!
So barretinaire...

#4 Montserrat, Barcelona, 18/05/2010 - 21:01

Ciurana: és que els calés (500 milions de les antigues pessetes) se'ls han gastat intentant ser e-democràtics. I resulta que ni "e" ni "democràtics".

#3 David, Cornellà, 18/05/2010 - 18:00

Homeeeeee, poguent homenatjar tot un Samaranch, qui perd el temps pensant en un Verdaguer qualsevol que a més anava amb barretina?

#2 ccc, bcn, 18/05/2010 - 16:30

Lluïsos d´Espanya,
seguim nostra estel,
del plà a la muntanya,
de la terra al cel\"

A Sant Lluis. Himne de Lluïsos a Montserrat

#1 ccc, bcn, 18/05/2010 - 16:26

" Vós d´Espanya sou la glòria,
Vòs lo so, del Principat;
nostra pàtria i nostra història.

Vós, oh Verge ens ho heu donat;
tronos són de vostra glòria
Covadonga i Montserrat"

A la Inmaculada. Patrona d´Espanya