Publicitat
Barcelonès · 9 de Juliol de 2008. 20:58h.

CiU demanarà "responsabilitats polítiques" al Govern pel cas Vilaró

El grup municipal denuncia "manca de transparència" del tripartit i de l'Ajuntament

CiU demanarà "responsabilitats polítiques" al Govern pel cas Vilaró

Joan Saura, a l'Escola dels Mossos d'Esquadra

El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, reclamarà responsabilitats polítiques al Govern municipal per la ocultació de l’incident que va afectar al Cap de la Guàrdia Urbana així com els greus aldarulls que es van produir en la celebració de la consecució de l’Eurocopa el passat diumenge, 29 de juny. El Portaveu del Grup de CiU, Joaquim Forn, ha exigit avui que s’aclareixin tots els punts foscos i les contradiccions que han anat sorgint fins ara, que s’expliqui què feia tot sol en mig dels aldarulls el màxim responsable de la policia municipal i l’abast real d’aquests fets vandàlics que avui s’ha reconegut que han tingut un cost per la ciutat de 190.000 euros.

Joaquim Forn, en declaracions als periodistes a l’Ajuntament de Barcelona, ha explicat que “des del Grup de CiU manifestem la nostra decepció per les explicacions de la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, sobre els fets ocorreguts el passat diumenge, 29 de juny, en la celebració per la consecució de l’Eurocopa de futbol per part de la selecció espanyola”. “Des del primer moment hem trobat a faltar voluntat de transparència per part del Govern municipal per explicar els fets ocorreguts, sobre tot perquè ens vam assabentar de l’incident amb el Cap de la Guàrdia Urbana cinc dies després, i només gràcies a que ho van explicar els mitjans de comunicació”, ha explicat Forn.

Per la seva banda, Alberto Villagrasa, portaveu-adjunt del grup municipal Popular en l'Ajuntament de Barcelona, ha lamentat que "la resposta tardana del Consistori no aclareix gens". Villagrasa ha assenyalat que "tant Generalitat com Ajuntament van a remolc dels esdeveniments i segueixen amb l'opacitat informativa a l'hora d'aclarir els motius pels quals Xavier Vilaró (cap Guardia Urbana) va resultar ferit per part dels Mossos d'Esquadra". En aquest sentit el regidor Popular ha comentat que "no fa falta tardar deu dies a fer una roda de premsa per explicar el succeït i oferir una informació coneguda i insuficient, que no aporta res nou".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Maria, Barcelona, 10/07/2008 - 09:57

Hereu amaga informacií i incompleix els acords de l'Ajuntament. Dimissió!!!!

#1 Ramon, Barcelona, 09/07/2008 - 21:17

El Tripartit no ho ha estat amagant pas. Era absurd convocar cap roda de premsa perquè no hi hauria anat ningú a cobrir-la: els periodistes estan tots centrats a fer fora Laporta perquè va dir "al loro" i es veu que un dia va renyar el xofer.